Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den 5. bølge


Beskrivelse


Science fiction. Aliens er ved at udslette jordens befolkning. Cassie er blandt de få overlevende og leder efter sin lillebror Sammy. Undervejs møder hun Evan Walker, men kan hun stole på ham?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2013

af

af

Lars Larsen

d. 3. okt. 2013

500 sider science fiction til gode læsere, der holder af spændende og velskrevne historier. Målgruppen er unge og voksne fra 13 år.

Mange vil kende Rick Yancey fra bøgerne om Alfred Kropp. Nu er han på banen med en ny serie, hvor denne er første bind. Det er en spændende og medrivende apokalyptisk roman, som er svær at lægge fra sig. Handlingen udspilles i en ikke nærmere defineret fremtid i USA under angreb af aliens, som har lavet en bølgeplan, der skal udslette hele jordens befolkning. 16-årige Cassie er overladt til sig selv. Hendes mor er død af pest under 3. bølge. Hendes far er blevet skudt af en forklædt alien og lillebroren Sammy er blevet hentet af en bus. Carrie vil finde sin bror, og bevæbnet med en automatriffel og en Luger pistol indleder hun sin farefulde eftersøgning. Undervejs træffer hun den lidt ældre Evan Walker, som hun slutter sig til, men det står ikke klart om han er menneske eller alien. Historien er fængende og hovedpersonen beskrevet troværdigt og indlevet. Sprogligt velflydende og dialogpræget tekst. Flot forside og appellerende bagsidetekst.

Vil tiltale læsere af Suzanne Collins trilogi The hunger games og Josefine Ottesens Det døde land, begge 2009-2011.

En spændende og medrivende science fiction-roman for unge og voksne.


Weekendavisen

d. 13. mar. 2015

af

af

Vibe Termansen

d. 13. mar. 2015


Børn & bøger

Årg. 67, nr. 2 (2014)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 67, nr. 2 (2014)