Bøger / skønlitteratur / roman

Den anden dødssynd


Beskrivelse


1980'erne er grådighedens årti, og i Stockholm har familien Lauritzen stor succes med deres nystartede ejendomsfirma. Familiens outsider, den venstreradikale stjerneadvokat Eric Letang, er mere optaget af spektakulære retssager og sin nyfundne private familielykke.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. sep. 2019

af

af

Lone Krøgh

d. 25. sep. 2019

1980'erne er grådighedens årti, hvilket i familien Lauritzen i Stockholm betyder storstilet boligspekulation og umådelig succes i det nystartede ejendomsfirma. I den populære og ambitiøse serie "Det store århundrede" er vi kommet til 1980'erne og nærmer os vejs ende. Henvender sig bredt til Jan Guillous trofaste læsere.

Et medlem af familien, den venstreradikale kendisadvokat Eric Letang, ser fra sidelinjen undrende på konjunkturernes himmelfart, men er mere optaget af opsigtsvækkende retssager om bl.a. incest og terror. Samtidig forelsker han sig og finder lykken i sin sammenbragte familie, der nu omfatter kone og tre teenagere. Den øvrige del af familien Lauritzen følges i glimt, og med få undtagelser har ingen anfægtelser over samfundsudviklingen og skabelsen af store fiktive formuer.

Jan Guillou er som altid en velskrivende og underholdende fortæller med en klar opfattelse af sort og hvidt. Han blander dramatisk historieskrivning og stolte familietraditioner, så man bare må læse videre og videre, og at serien nu nærmer sig vores egen tid, hvor man selv kan huske både det ene og det andet, gør kun dette niende bind ekstra interessant. Nye læsere af serien anbefales at begynde med første del.

Det er et storværk, som nærmer sig sin afslutning. Læses i forlængelse af seriens øvrige bind og sammen med Gunnar Staalesens "Bergen-trilogien." I begge tilfælde får man en underholdende og velfungerende kombination af lange linjer og nordisk familieroman.


litteratursiden.dk

d. 16. okt. 2019

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 16. okt. 2019

Guillou benytter dødssynd nummer to, griskhed, til at berette om 1980'erne som griskhedens årti i niende og næstsidste bind af sin imponerende serie. 1900-tallet er blevet skildret gennem familien Lau...


Jyllands-posten

d. 14. okt. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 14. okt. 2019


Politiken

d. 11. okt. 2019

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 11. okt. 2019