Bøger / skønlitteratur / roman

Den anden kvinde


Beskrivelse


En ung kvinde påbegynder en affære med en gift overlæge, men mødet med den karismatiske pige Alex, får stor betydning for forholdet.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Louise Hede

d. 23. aug. 2016

En affære set igennem en ung kvindes øjne, og de konsekvenser det får for hende at være "den anden kvinde". Vil appellere til alle voksne læsere af nordisk litteratur.

En unavngiven ung kvinde arbejder på et hospitals-køkken, men drømmer om at studere litteraturvidenskab og blive forfatter. På arbejdet møder hun en ældre og charmerende overlæge. De indleder en affære, der giver spænding og mening til den unge kvindes liv, men hun ender med at tage drastiske valg, da hun møder pigen Alex. Therese Bohman blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris i 2015 for denne roman, det er den første af hendes romaner der er oversat til dansk.

Yderst interessant læsning, Bohman skriver enkelt men fængende om de konsekvenser det har for en ung kvinde, at påbegynde en affære for at skabe indhold i sit liv. Det er helt fortjent at bogen blev indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris, og den vil sagtens kunne finde læsere, med sine tematikker om utroskab og klasseskel, og med dens overraskende slutning. Kunne også være oplagt som læsekredsbog.

Lena Anderssons Uden personligt ansvar omhandler ligeledes en kvinde, der tilsidesætter sine behov for at være elskerinde for en gift mand.


litteratursiden.dk

d. 20. sep. 2016

af

af

Line Hoffgaard

d. 20. sep. 2016

Psykologisk drama om en ung kvindes affære med en ældre mand. Temaer om køn og klasseforskelle, magt og kærlighed flettes sammen på elegant vis. Den svenske forfatter Therese Bohman blev i 2015 nomine...


Berlingske tidende

d. 17. sep. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. sep. 2016


Weekendavisen

d. 26. aug. 2016

af

af

Birte Weiss

d. 26. aug. 2016


Information

d. 3. sep. 2016

af

af

Torben Brostrøm

d. 3. sep. 2016