Bøger / skønlitteratur / roman

Den barmhjertige guillotine


Beskrivelse


Krimi fra Frankrig, hvor kriminalinspektør Adamsberg og hans forunderlige team af kollegaer forsøger at opklare en række dødsfald, der viser sig at være sammenhængende mord med forbindelser til både Island og et historisk selskab med interesse for den franske revolution.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 16. mar. 2016

Fred Vargas og hendes litterære team af specielle politifolk under ledelse af kriminalinspektør Adamsberg er igen på spil i en kompliceret og velfortalt kriminalsag med mange interessante handlingsspor og elementer. Især for Vargas mange faste krimilæsere.

Med forfatterens faste polititeam udrulles en sag, hvor flere dødsfald viser sig alligevel ikke at være selvmord og endda viser sig at hænge sammen. De første døde har mange år tidligere været på en ekspedition til Island, hvor 2 af deltagerne omkom. Efterforskningen leder sporene til et selskab, der markerer den franske revolution gennem genopførelse af mange af tidens møder og begivenheder med Robespierre i centrum. Adamsberg og et par kollegaer må rejse til Island for at finde sandheden om de tidligere dødsfald der, inden sagens rette sammenhænge kan afsløres. Alt er fortalt i den kendte tone fra Vargas øvrige 6 bind i serien.

Igen en begavet, velskrevet, grum og fascinerende krimi fra Vargas, hvor historiske begivenheder endnu en gang spiller ind i nutidens dramatiske begivenheder. Og igen viser forskellige spor sig at samle sig sammen i en unik historie med Adamsberg som den centrale og utraditionelle chef for en gruppe andre individualister. Charmerende anderledes.

Jeg kender ikke andre i stil med Fred Vargas, og jeg vil understrege, at det største udbytte af bøgerne fås ved at læse dem i rækkefølge.


litteratursiden.dk

d. 13. apr. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 13. apr. 2016

En række brutale mord i Paris sætter den legendariske kriminalinspektør Adamsberg og hans stab på en hård prøve. Vargas er en krimiforfatter i særklasse. I den syvende bog i serien om Adamsberg og han...


Politiken

d. 8. apr. 2016

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 8. apr. 2016


Jyllands-posten

d. 25. juni 2016

af

af

Niels Lillelund

d. 25. juni 2016


Weekendavisen

d. 1. juli 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 1. juli 2016