Bøger / faglitteratur / vejledninger

Den bedste start på livet


Beskrivelse


Virkelig relevant og tiltrængt bog om tilknytningsbaseret opdragelse. For forældre, pædagoger og andre der opdrager børn.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. okt. 2021

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 8. okt. 2021

Virkelig relevant og tiltrængt bog om tilknytningsbaseret opdragelse. For forældre, pædagoger og andre der opdrager børn.

Nutidens forældre bombarderes med gode råd om børneopdragelse og forældreskab. Det gør kun forældrene mere usikre og tvivlende på sig selv. Resultatet er at de let kommer til at fralægge sig ansvaret med henvisning til diverse gode råd og anbefalinger om opdragelse. Men forældre er bare forældre og det er vigtigt, at vi står ved os selv og dem vi er. Børnene har brug for at mærke, hvem deres forældre er for at de kan finde ud af, hvem de selv er. Det eneste der betyder noget er relationen til barnet, som er det der fokuseres på i denne bog. Forfatteren beskriver, hvordan man får den bedste relation til sit lille barn ved at fokusere på den tilknytningsbaserede opdragelse og viser, hvordan vi forældre kan sætte grænser og møde børnenes følelser på en måde, der skaber plads til både os og dem. Bogen giver desuden praktisk råd og eksempler fra hverdagen. Til sidst 15 korte råd der opsummerer metoden.

Indsigtsfuld, velskreven og øjenåbnende bog, der vil være en stor hjælp for alle forældre med børn i 0-6 års alderen. En bog jeg virkelig gerne ville have haft da jeg blev mor første gang.

Et interessant supplement vil være Tænd for forbindelsen : forstå tilknytningens kunst, hvor forfatteren forklarer hvordan man kan lære sig selv og sine reaktionsmønstre at kende, og bruge de svære situationer med børnene, til at få et endnu tættere forhold til dem.