Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den besatte konge


Beskrivelse


Den unge kong Nikolai er ramt af en ond forbandelse. Den forvandler ham om natten til et frådende monster, der er helt uden for kontrol. Hans nære veninde og hjælper, Zoya, er derfor nødt til at lænke ham på både arme og ben.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. sep. 2019

af

af

Vera Hollerup

d. 4. sep. 2019

En fantastisk spændende og velskrevet fantasybog, der udspilles i Greishaverset, en verden, der er beskrevet i tidligere udgivelser. Her skildres tre personer, der virkelig har deres hyr med at bekæmpe både ydre og indre fjender, som truer med at nedbryde deres helbred og forstand. For 12-16-årige samt voksne.

Den unge kong Nikolai er hjemsøgt af en grusom forbandelse, der har plaget ham i det sidste halve år. Denne forbandelse materialiserer sig om natten og gør ham til et vildt monster helt uden for kontrol. Hans veninde, hjælper og general, Zoya, lægger ham i lænker hver aften for at han ikke skal ødelægge sig selv eller andre. Den anden kvindelige hovedperson, Nina, slæber rundt på det mumificerede lig af sin elskede Matthias, indtil hun finder det rigtige sted at begrave ham.

En medrivende og uhyre velskrevet fantasybog, der uimodståeligt drager læseren ind i sit fængslende univers. Hovedpersonernes eksistentielle og skæbnedystre livsvilkår er glimrende beskrevet med alle deres sorger, drifter og fortrængte følelsesliv. Her er både nogle flotte personskildringer og følelsesladede stemningsbilleder. Flot, gylden og prangende forside.

Læserne vil sikkert også nyde Erika Johansens fine fantasy-trilogi om den unge prinsesse Kelsea, der kæmper med livet som indsats for at indtage tronen. Hun får hjælp af den magiske Tearling-safir og allierer sig med landets oprørsbevægelse. Første bind er Dronningen af Tearling.