Bøger / skønlitteratur / roman

Den betænksomme morder : en Nina Borg-krimi


Beskrivelse


Krimi, hvor sygeplejersken Nina Borg i første omgang overlever et voldsomt overfald, men forfølges af mystiske personer. Hvordan hænger det sammen med det, der skete 4 år tidligere, da Nina Borg deltog i nødhjælsarbejde på Filippinerne?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2013

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 31. okt. 2013

Har du læst forfatterparrets øvrige bøger om Nina Borg, er læsningen af denne en nødvendighed - og er du ved at være træt af mere ens krimier, er den også oplagt.

Forfatterparret kræver ikke introduktion, og den egenrådige hovedperson, sygeplejersken Nina Borg, er også de mange læsere bekendt. Hun er her flyttet til Viborg for at arbejde og være tæt på sin syge mor. I krydsklip mellem nutidens barske hændelser i det midtjyske, hvor Nina i begyndelsen slås ned, og begivenheder på Filippinerne fra 4 år tidligere, hvor Nina deltog i nødhjælpsarbejde, og frem til nutiden fortælles en dramatisk historie om hævn, kulturforskelle, moral, egenrådighed og kærlighed m.m. I modsætning til i langt de fleste andre krimier er det ikke politiets opgave - heller ikke for Ninas kæreste, PET-politimanden Søren, at opklare mord. Det bliver at forhindre mord i Danmark - på Nina Borg. Det twist giver sammen med hele historien nye vinkler på krimigenren, og selv om hævnmotivet kan virke lidt langt ude for en dansker, virker det i sammenhængen helt logisk. Som altid velskrevet og dertil med et interessant plot. Desuden sprogligt og handlingsmæssigt godt kondenseret til færre sider end de fleste andre krimier.

Bogen falder i tema og stil rigtigt flot ind i rækken af de øvrige bøger med Nina Borg, men som sagt har bogen en (god) drejning af genren, der gør den til noget specielt. Så sammenligning med andre er svært.

Velskrevet og spændende krimi - samt godt sammenskruet plot med ny vinkel på genren.


litteratursiden.dk

d. 27. nov. 2013

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 27. nov. 2013

Fjerde bog i serien om Røde Kors-sygeplejersken Nina Borg tager os med til Viborg, hvor Nina bliver brutalt overfaldet og til Filippinerne, hvor et højhus kollapser. ’Den betænksomme morder’ starter m...


Jyllands-posten

d. 26. dec. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 26. dec. 2013


Politiken

d. 16. nov. 2013

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. nov. 2013


Weekendavisen

d. 15. nov. 2013

af

af

Katinka Bruhnl

d. 15. nov. 2013