Bøger / faglitteratur / øvelser

Den bevidste krop : et sanseredskab til selvforståelse


Beskrivelse


Om sammenhængen mellem krop, følelser og bevidsthed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 6. nov. 2017

Læsere af holistisk litteratur kan i denne bog lære om sammenhængen mellem krop, følelser og bevidsthed. Metoden "bevidsthedsberøring" bygger på Rosenmetoden og kan overvinde mentale barrierer til opnåelse af bedre harmoni mellem krop og sind.

Bogen er skrevet af en dansk kropsterapeut, der med baggrund i Rosenmetoden har udviklet sin egen terapeutiske metode. Der arbejdes med anatomi og muskulatur, kropsholdning og åndedræt samt berøring som sansepåvirkende udløser for følelsesmæssige barrierer. Mange illustrationer, klientfortællinger og referencer til kulturhistorie, fysik, evolution, filosofi og holisme indgår i den teoretiske beskrivelse. Egentlig terapeutisk behandling skal foretages af en uddannet person, men bogen indeholder eksempler på øvelser, man selv kan udføre.

Rigtig pæn og præsentabel bog, der henvender sig til kropsligt-holistisk interesserede, men ikke de helt forudsætningsløse. Bogen udspringer af forfatterens egen terapeutiske praksis og sigter især mod potentielle klienter og kursister, men er også interessant for andre, der vil et skridt videre i læsning om holistiske behandlingsmetoder.

Når kroppen husker det du vil glemmeRosenmetodenDen guddommelige krop og Rosenmetoden er beslægtede, men mere håndbogslignende end denne, der i højere grad har det holistiske aspekt med - et aspekt, som er bærende i Den guddommelige kropNår kroppen husker det du vil glemme og er beslægtede, men mere håndbogslignende end denne, der i højere grad har det holistiske aspekt med - et aspekt, som er bærende i Den guddommelige kropNår kroppen husker det du vil glemme og Rosenmetoden er beslægtede, men mere håndbogslignende end denne, der i højere grad har det holistiske aspekt med - et aspekt, som er bærende i .


Nyt aspekt

Årg. 50, nr. 2 (2018)

af

af

Jesper Ovesen

Årg. 50, nr. 2 (2018)