Bøger / faglitteratur

Den bitre strid : krigen om Vejlegården


Beskrivelse


Om de dramatiske hændelser der udspillede sig i og omkring overenskomstkonflikten mellem Restaurant Vejlegårdens indehaver Amin Skov og fagforbundet 3F.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 5. dec. 2013

Henvender sig til alle som interesser sig for debatten om "den danske model.".

Dokumentarisk bog, der i journalistisk stil, fortæller om den meget medieomtalte sag, nogle ser som en livsnødvendig vigtig fagpolitisk kamp, og andre som et liberalt slag for arbejdsgiverens ret til at selv vælge, hvem der indgås overenskomst med. Og så er der lige alle de farverige ingredienser som bl.a. hærværk, brand, dødstrusler og hackerangreb. Fronterne er, siden 1. nov. 2011, hvor Amin Skov Badrbeigi overtager Restaurant Vejlegården som ny forpagter og hvor han samtidig melder sig ind i Kristelig Arbejdsgiverforening, trukket skarpere op end i nogen anden nyere sammenlignelig sag. Bogen har en nyttig tidslinje, der følger den stadig løbende konflikt kronologisk frem til bogens deadline 1. nov. 2013. Desuden en ligeså nødvendig liste med det talrige og brogede persongalleri, der på den eller anden måde er aktører i sagen. Bogen har også som et absolut plus en kort introduktion til den såkaldte "danske model" på arbejdsmarkedet. Selve bogens kerne følger sagen kronologisk med overskrifterne: "Optrapningen", "Blokaden", "Branden" og "Efterspillet.".

Der har været meget medieomtale, men første egentlige bog om "Vejlegården". Dog som e-bog Stegt flæsk: en arbejdsmarkedsthriller af Ida N. Espersen. Om konflikter fx også Kampen om den danske model : da sosu'erne rystede det etablerede system.

Interessant og velskrevet dokumentar. Lånere på de fleste biblioteker.