Bøger / skønlitteratur / roman

Den blå farve


Beskrivelse


Slægten Tourniers historie gennem 400 år, fortalt skiftevis af jordemoderen Ella Turner (Tournier) som er flyttet fra USA til Frankrig med sin mand, og Isabelle du Moulin der giftede sig ind i familien i 1600-tallet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. apr. 2006

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

d. 3. apr. 2006

Tracy Chevalier er bl.a. kendt for Pige med perleørering og Jomfruen med enhjørningen. Den blå farve er hendes allerførste roman, oprindelig udgivet 1997. Det er en meget medrivende historie, der bliver sværere at lægge fra sig, jo længere man kommer ind i fortællingens tråde. Det er en slægtshistorie, der fortælles skiftevis af Ella Turner og af Isabelle du Moulin. Ella Turner tilhører vores tid, og er, sammen med sin mand, flyttet fra USA til Frankrig, hvor han skal arbejde. Hun er uddannet jordemoder, men praktiserer ikke i Frankrig. Hun bruger tiden på at gå tilbage i tiden og undersøge sin slægts (Tourniers) historie. Isabelle du Moulins historie udspiller sig for 400 år siden. Hun bliver gift ind i Tourniers-familien. Langsomt væves handlingen fra de to kvinders liv ind i hinanden, indtil trådene mødes. Det er en roman, der indeholder kærlighed, spænding, historie, utroskab, lidenskab, kort sagt, en roman, det er værd at stifte bekendtskab med. Chevaliers trofaste læsere vil bestemt ikke blive skuffet. Og nye læsere vil få lyst til at stifte yderligere bekendtskab med hendes bøger.


litteratursiden.dk

d. 15. maj 2006

af

af

Lise Wesch Kristensen

d. 15. maj 2006

En medrivende fortælling om to kvinders skæbne. Uløseligt og på forunderlig vis forbundet på trods af tid. De to parallelle historier i bogen handler om to meget ens kvinder. Begge er jordemødre, begg...


Politiken

d. 9. apr. 2006

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 9. apr. 2006