Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den blå portal


Beskrivelse


Fantasy. En frygtelig sygdom hærger i Etyral, og de smittede ligger for døden uden at dø. Noget har rykket ved balancen mellem de levendes og de dødes verdener. Arki og Madigas skæbner er igen flettet sammen i kampen mod den ondskab, der spreder sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2019

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 26. aug. 2019

En frygtelig sygdom hærger i Etyral, og de smittede ligger for døden uden at dø: Noget har rykket ved balancen mellem de levendes og de dødes verdener, og ondskaben spreder sig. Arki og Madigas veje er igen bundet sammen og de må tage kampen op mod ondskaben. Andet bind i serien "Skæbneløs". Fra 12 år.

I Arkis landsby hærger en grusom smitte. Sirika tror at balancen i Den Hinsides Verden er forstyrret og Arki og Sirika tager afsted for at opsøge de formskiftende theanere, der har en særlig kontakt til åndeverdenen. Samtidig i Nationen plages Madiga af et blåt lys, der trækker i hende, men det er uden for rækkevidde. Smitten er også kommet til Nationen. Madiga modtager dårlige varsler om den kommende kong Odan og beslutter sig for at undersøge Odans fortid og de blå lys. Hverken Madiga eller Arki kender sammenhængen mellem det blå lys og smitten, men deres veje er igen bundet sammen, og de må tage kampen op mod ondskaben.

Helstøbt fantasy med en god verdensopbygning, komplet med særlige folk, skikke, væsener og legender. Den minder om en del anden klassisk fantasy, men det er forfriskende at den er inspireret af shamanisme og åndemaneri. Sproget er ikke sprudlende, men den spændende handling og den unikke verden gør, at bogen fanger læseren.

I Spirit animals - påkaldelsenWoodwalkers - Carags forvandling er der også træk fra shamanismen og Woodwalkers - Carags forvandling handler om formskiftereI Spirit animals - påkaldelsen er der også træk fra shamanismen og handler om formskiftere.