Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den blå sten


Beskrivelse


Fantasy. Den tidligere tyv Ulf er nu guldsmedelærling. Han lokkes til at stjæle en stor blå ædelsten, og nu starter en flugt, hvor han møder mange farer, men også drengen Jiri, der har overnaturlige evner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. okt. 2008

af

af

Tove Delica

d. 15. okt. 2008

Børn fra 10 år, der kan lide en gedigen historisk fortælling med lidt magi i tilgift, vil føle sig godt underholdt her.

Bogen er 3. del i en serie, 1.del er Troldmandens skygge, 2004. Den gennemgående person er drengen Jiri, barnebarn af troldmanden Cornelius. Han har overnaturlige evner og hjælper andre. Historien foregår i en ikke defineret fortid. Her er hovedpersonen den 16-årige Ulf, tidligere tyv, men nu guldsmedelærling med ønsket om at lægge fortiden bag sig. Da en mystisk mand indleverer en stor smuk blå ædelsten, kommer fortiden op i ham igen. En flok kumpaner fra hans fortid tvinger ham til at stjæle stenen, men Ulf stikker af og må nu leve på flugt. Undervejs møder han flere venlige mennesker, en klog kone og en sød pige, men også vold, sult og fattigdom. Ved Jiris mellemkomst og magiske evner ender alt dog godt. Det er en spændende, roligt fortalt historie i et godt sprog uden den store originalitet. Desværre er forsiden mørk og mindre appellerende.

Bogen adskiller sig ikke fra ganske mange andre fantasy-fortællinger, men hører dog til den bedre ende med sin troværdige miljø- og personbeskrivelse.

God, læseværdig og stilfærdig historisk fantasy-serie.Informationer og udgaver