Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den brændende borg


Beskrivelse


Fantasy. I elvernes rige skal Viol være Sommerpigen til midsommerfesten. Men under festen bortføres hun af et uhyre. Veninden Nellike får hjælp af det fortryllede skjold, da hun vil befri Viol. Mon det lykkes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Bodil Pedersen

2007

Tredje bog af i alt otte i serien Elverdronningens riddere. Bogen er henvendt til let rutinerede læsere i 3.- 4. klasse (fra ca. 9 år). Læselystne fantasy- og eventyrfreaks vil sluge alle tre bind, selv om denne sagtens kan læses uafhængigt af de to tidligere i serien.

Konflikten opstår, da Sommerpigen Viol under midsommerfesten bliver bortført af et flyvende uhyre. Veninden Nellike drager ud, får hjælp af en fræk goblin og forsøger at befri Viol fra Troldmand Skadefro. Det lykkes ved list og ved hjælp af et fortryllet skjold. Her er alle de nødvendige komponenter til et godt og grumt eventyr. Som læser genkender man koderne. Tekst og tegning spiller fint sammen. Det varierede, stemningsmættede sprog understøttes af tegneserieagtige illustrationer i stærke farver.

Selv om der findes flere serier, der ligner, fx Ottesens serier Krigerprinsessen og Drageherren, er behovet for lignende serier stort blandt børn i 9-11-års alderen.

Underholdende læsning med indbydende forside og layout i det hele taget. Afslutter med fin optakt til 4. bog i serien.