Bøger / skønlitteratur / roman

Den brændende platform


Beskrivelse


Russerne prøver ved hjælp af islamiske terrorister at sabotere den danske olieproduktion, og den hemmelige antiterrorgruppe Plan B må på banen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 19. aug. 2008

I dette 3. bind i serien om den hemmelige danske antiterrororganisation PLAN B viser Desmond igen, at han er den bedste dansker indenfor den vanskelige genre, actionthrilleren. Denne gang er det et russisk forsøg på at ødelægge en stor dansk olieproduktion med hjælp fra islamiske terrorrister, gruppen bliver sat til at forhindre, men også denne gang følger Desmond parallelt en gruppe danske kriminalfolk, der nærmer sig sagen fra en mere almindelig politivinkel. Igen er det den lidt bløde Morten Hvid, gruppens analytiker, der er i centrum, og det er ham, der til slut må klare ærterne i det endelige opgør under en storm i Nordsøen.

Henrik Desmond, der er et pseudonym for en dansk journalist, afvikler handlingen med et kontrolleret forhold til både benyttelse af vold og ressourcer, og det giver en nærhed som øger spændingen. Samtidig er Desmond velorienteret om livet på boreplatforme og det giver kolorit og sandsynlighed. Mest beundringsværdig er dog hans evne til at bevæge sig mellem de to forskellige handlingstråde. Som læser er vi altid et lille skridt foran, og det gør ikke sagerne mindre spændende.

Bogen er på højde med seriens to tidligere bind og går givet lige ind hos det brede segment der søger spændende internationale thrillers med et sandsynligt plot, en god research og veltegnede personer.

3. bog i serien om den hemmelige danske organisation PLAN B der denne gang skal forhindre sabotage mod en boreplatform.