Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Den dag farverne fik nok


Beskrivelse


Billedbog. En dag finder Viktor en stak breve fra sine farvekridt. Farverne har fået nok! Grå er slidt ned, lyserød er træt af ikke at blive brugt, og sådan protesterer alle farverne. Hvad skal Viktor stille op, for at gøre farverne glade igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 5. jan. 2017

Viktors farvekridt har fået nok! En vidunderlig bog om farvers tanker og følelser, der garanteret vil få dig til at trække på smilebåndet - uanset om du er 3 eller 93 år.

En dag, da Viktor vil tage sine farvekridt op af tasken, ligger der i stedet en stak breve. Viktors farver har fået nok: grå er slidt ned; lilla er træt af, at Viktor altid tegner udenfor stregerne; hvid har en mindre eksistentiel krise over sin plads i verden, sort er vred over kun at blive brugt til at tegne stregerne rundt om tingene; og sådan har alle farverne hver sin grund til at protestere. Viktor løser problemet ved at tegne en tegning, der tager hensyn til farvernes følelser. Det er Drew Daywalts første danske udgivelse, Oliver Jeffers står bl.a. bag Det er min elgHittegods og HittegodsEn dag, da Viktor vil tage sine farvekridt op af tasken, ligger der i stedet en stak breve. Viktors farver har fået nok: grå er slidt ned; lilla er træt af, at Viktor altid tegner udenfor stregerne; hvid har en mindre eksistentiel krise over sin plads i verden, sort er vred over kun at blive brugt til at tegne stregerne rundt om tingene; og sådan har alle farverne hver sin grund til at protestere. Viktor løser problemet ved at tegne en tegning, der tager hensyn til farvernes følelser. Det er Drew Daywalts første danske udgivelse, Oliver Jeffers står bl.a. bag Det er min elg og .

Bogen får med ret enkle midler læseren til at more sig og tænke over tingene. For hvad nu, hvis farver var levende og havde følelser? Og hvad med de farver, der har farvelagt den bog, man sidder med - hvad synes de? De fleste opslag er et fotografi af et håndskrevet brev i den respektive farves farve, og en børnetegning, der ser ud som om de er tegnet med farvekridtene. Samspillet mellem de skønne illustrationer, den humoristiske tekst og indholdet fungerer virkelig godt.

En anden bog om en farves følelser er FlictsBogen helt uden billeder af Ziraldo. "Da farverne fik nok" viser også, hvad tekst og billeder kan ved at pege på fortællingens virkemidler, som også Novaks Bogen helt uden billeder gørEn anden bog om en farves følelser er Flicts af Ziraldo. "Da farverne fik nok" viser også, hvad tekst og billeder kan ved at pege på fortællingens virkemidler, som også Novaks gør.