Bøger / skønlitteratur / noveller

Den dag jeg slog min hund ihjel


Beskrivelse


Noveller om mennesker i Danmark. De lever deres almindelige liv i provinsen, og hverdagen drejer sig om familien og sociale forhold og om, hvordan man i det hele taget forholder sig til hinanden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juli 2008

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 22. juli 2008

Disse 20 realistiske nutidsnoveller - især om livet på landet - er fine til højtlæsning og kan bruges i danskundervisning fra 9. klasse og opefter. Og selvfølgelig til lystlæsere af ny, dansk udkantsrealisme.

En snes noveller om mennesker og deres liv i dagens Danmark, de fleste af dem har kvinder som synsvinkelbærer og handler om livet i udkantsdanmark: Forelskelser og bryllup, ægteskab og børn, skilsmisser og kriser eller bare dagligdags oplevelser som fx til hundetræning og i tandlægens venteværelse. Novellerne er realistiske, sproget er mundret og præcist, mange af novellerne har en humoristisk undertone. Fortælleren har hyppigt et dobbelt blik med en god dynamik mellem distance og nærvær i beretningerne om det tilsyneladende dagligdags i alle dets morsomme, groteske, tragiske, stilfærdige eller dramatiske tilskikkelser. Flot omslag, god bagsidetekst. Marianne Jørgensen (f. 1966) er opvokset i østjyske byer, er læreruddannet og har i en snes år drevet en gård i Salling med sin ægtefælle. Hun har tidligere skrevet bøger for børn og novellesamlingen Landsby, 2006, heri novellen "Tvivl", som i 2004 vandt Landbrugets Kulturfonds store novellekonkurrence.

Der er mange andre glimrende noveller om livet på landet i vor tid, fx af Vibeke Marx eller Knud Sørensen. Marianne Jørgensens noveller udmærker sig i den sammenhæng især ved den omtalte dynamik og humor.

Godt fortalte, realistiske noveller fra menneskers dagligliv i dagens Danmark, især på landet.


litteratursiden.dk

d. 18. jan. 2009

af

af

Line Hoffgaard

d. 18. jan. 2009

20 hverdagshistorier om mennesker, vi alle kender i en eller anden forstand. Marianne Jørgensens novellesamling Den dag jeg slog min hund ihjel tager udgangspunkt i det genkendelige: hverdagens hr. ...


Berlingske tidende

d. 16. aug. 2008

af

af

Jens Andersen

d. 16. aug. 2008