Bøger / skønlitteratur til børn

Den dag Leopold blev forelsket


Beskrivelse


Billedbog. Leopold er med sin mor på ferie på hotel Gryntinental. Her vil han dupere den søde Grisnelda med et spring fra 10-meter vippen. Springet bliver lidt kikset - men det er ikke det værste ...

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Jesper Holtoug (skole)

d. 6. apr. 1998

Denne lille billedbog handler om forelskelse. Den handler om, hvor grinagtigt man kan opføre sig, når man er ung og forelsket. Hvis det gøres med indføling og humor, kan det være særdeles underholdende og tankevækkende at se forelskelsens absurde og nogen gange pinlige situationer beskrevet. Dette sker desværre ikke i denne billedbog, der formodes at henvende sig til de 4 til 7 årige. Dertil er både tekst og stregtegninger alt for overstyrede - på kanten af det hysteriske - og selve historien alt for tam og forudsigelig. Den fjollede histories klimaks forekommer både plat og letkøbt. Uden den store fantasifuldhed beskrives hvordan Leopold taber badebukserne i svømmepølen og bliver til grin for alle, også for hende, som forelskelsen gælder. At historien udspiller sig på Hotel Gryntinental i Svinebugten, og at alle figurerne er grise i mennesketøj, gør hverken fortællingen mere tankevækkende eller underholdende. At højtlæsning af den lille billedbog måske vil kunne afstedkomme særdeles underholdende erindringer fra den voksne oplæser, skal dog ikke kunne afvises.


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 1998

af

af

Lise Lotte Larsen

d. 6. apr. 1998

Den første kærlighed tager sig også blandt svin helt genkendelig ud. Leopold - som vi kender fra Da Leopold blev ond - er med sin mor på ferie i Svinebugten på hotel Gryntinental. Her vil han dupere sin udkårne med et spring fra 10-meter vippen ned i mudderpølen. Springet mislykkes, og det værste er, at han taber sine badebukser for øjnene af alle - også Grisnelda. Han bliver så flov, at han ved aftenens grisefest gemmer sig under bordet, da Grisnelda vil danse med ham. Men det ender lykkeligt - eller svineheldigt - og sammen danser de ind i et stort rødt og gult hjerte. Mere er der ikke i det, men i Dina Gellerts streg bliver det hele så rundt og sjovt og sødt, familievenligt uden at være hverken fladt eller tandløst. Fra 3 år.


Berlingske tidende

d. 3. juni 1998

af

af

Jens Andersen

d. 3. juni 1998


Weekendavisen

d. 3. juli 1998

af

af

Pernille Stensgaard

d. 3. juli 1998