Bøger / faglitteratur / erindringer

Den dansende dæmon : beretning fra en ædru alkoholiker


Beskrivelse


Ole Michelsen (f. 1940) beskriver forløbet fra han erkendte at han var alkoholiker, gik i behandling og holdt op med at drikke.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 1999

af

af

Lis Pedersen

d. 12. okt. 1999

Ole Michelsen fra DR1's Bogart har valgt at fortælle om sit liv som alkoholiker og om den behandling og hjælp han har fået i Anonyme Alkoholikere (AA). Han har bygget sin beretning op omkring opholdet på et AA behandlingshjem startende med ankomsten til stedet, hvor han var yderst skeptisk og ikke alkoholiker – i egen bevidsthed. Michelsen skriver, at netop dette er det største problem for mange alkoholikere – man bilder sig ind at man ikke er så langt ude, som alle de andre. Han bliver som mange andre klar over sit problem og i takt med erkendelsen dukker en række erindringsbilleder op. Det er ikke just et ukompliceret liv, han har haft, men han dækker sig ikke ind under det. Det er ikke en enkelt eller flere begivenheder, der gjorde ham til alkoholiker. Han har det anlæg for alkoholisme, som nogle mennesker har, og han har ikke selv formået at holde sin dæmon i ave, da han først var begyndt på derouten. Han er nu ædru alkoholiker og fortæller bl.a. sin historie for at hjælpe sig selv til at være ædru, for dæmonen er der jo altid. Det er en meget læseværdig bog, han har skrevet. I modsætning til mange andre misbrugere, har Ole Michelsen ikke ondt af sig selv, hans fandenivoldske stil fra Bogart er bevaret intakt i bogen, og selv om emnet er yderst alvorligt, føler man sig godt underholdt og man får bestemt også stof til eftertanke.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2002

af

d. 1. apr. 2002

En god beskrivelse af, hvordan det er at være alkoholiker og af den behandling, der har hjulpet Ole Michelsen med at få alkohol-dæmonen til at sove. Anbefalet af bibliotekar Inge-Lis Sjørslev, Hvidovr...


Berlingske tidende

d. 8. okt. 1999

af

af

Marchen Jersild

d. 8. okt. 1999


Information

d. 21. okt. 1999

af

af

Erik Kjær Larsen

d. 21. okt. 1999


Politiken

d. 31. jan. 2004

af

af

Susanne Bjertrup

d. 31. jan. 2004