Bøger / faglitteratur / kataloger (beholdningsbibliografi)

Den danske chokoladehistorie


Beskrivelse


Forfatteren beskriver chokoladens historie i Danmark fra 1700-tallets luksus drik til det 21. århundredes arbejdsforhold og Fairtrade.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. aug. 2016

af

af

Louise Urban Andersen

d. 19. aug. 2016

Grundig fremstilling af chokoladens kulturhistorie i Danmark gennem 350 år. Bogen kan læses bredt, men henvender sig specielt til læsere med interesse for kulturhistorie.

Annette Hoff beskriver chokoladens vej til Danmark og giver et indblik i, hvordan chokoladen i starten var en sjælden luksusvare, som var forbeholdt det finere herskab. Der gives et overblik over, hvordan chokoladen i 1800-tallet udviklede sig til en industrivare med Kehlet som den største fabrikant, der senere blev efterfulgt af bl.a. Galle og Jessen. Beretningen strækker sig helt frem til nutiden, hvor gourmet-chokoladen igen har gjort sit indtog. Der gives et indblik i de sundhedsmæssige fordele ved indtag af mørk chokolade, og der rettes et kritisk blik på de afrikanske kakaoplantager, der gør brug af børnearbejdere i fremstillingen af kakao. Bogen afsluttes med noter, litteraturliste, register og billedliste. 3. del af "Nydelsesmidlernes Danmarkshistorie".

Meget grundig bog om chokoladens kulturhistorie. Der er anvendt en stor mængde kilder som grundlag for teksten, som derfor også kan anvendes i opgavesammenhæng fra og med gymnasieniveau.

Bogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorieDen danske kaffehistorieKaffe og kage, te og chokolade og Den danske kaffehistorie. Kaffe og kage, te og chokolade indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i DanmarkBogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie og . Kaffe og kage, te og chokolade indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i DanmarkBogen matcher i både layout og indhold de to tidligere udgivelser i serien: Den danske tehistorie og Den danske kaffehistorie. indeholder også en del om chokoladens kulturhistorie i Danmark.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 21. sep. 2016

Et velskrevet pragtværk og en oplysende lystrejse gennem 300 års dansk chokoladehistorie og samfundsudvikling. Gå ombord i chokoladen og kast dig over denne fine bog. Bogen har samme høje standard som...


Jyllands-posten

d. 24. sep. 2016

af

af

Lars Ole Knippel

d. 24. sep. 2016


Weekendavisen

d. 21. okt. 2016

af

af

Katja Kvaale

d. 21. okt. 2016


Antik & auktion

2016, nr. 9

af

af

Hanna Nielsen

2016, nr. 9