Bøger / faglitteratur / rejseførere

Den danske klosterrute. Bind 2 : Fra Ribe til Viborg : med Hærvej og Søhøjland


Beskrivelse


En turist- og pilgrimsvandrerute gennem Danmark med fokus på kirker, kunst, historie og natur. Med rutebeskrivelser, kort og fortegnelser over overnatnings-, spise- og indkøbssteder.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Møller

2007

En bog for voksne - både på gåben, cykel eller bil, som vil følge forfatterens rute præcist, på hele ruten eller på delstrækninger, eller vil bruge bogen som almen natur- og kulturguide.

Der er mange vandre-, cykle- og bilistruter rundt i Danmark. Her er det andet bind af i alt 5 forventede bind om "Klosterruten". Det første er fra 2006 og hed Gennem Sønderjylland til Ribe. Ruten i det nye bind er på 400 km og følger stier og små veje, fra Ribe over Foldingbro, Nørre-Snede, Ry, Silkeborg, Bjerringbro og til Viborg. Der er lagt vægt på at komme forbi mange markante kirker og klostre, men der er endnu mere stof om slotte, museer, naturområder m.m. I faktabokse uddybes udvalgte emner. Illustreret med mange udmærkede farvefotos. Der er praktiske oplysninger om overnatning, spisesteder, turistbureauer, offentlig transport samt nogle betragtninger om kristendom, vandring og fordybelse. Ruten er forfatterens egen idé, så den er ikke skiltet i landskabet. Til gengæld er der bagest i bogen 29 detaljerede landkort med ruten tydeligt tegnet ind.

Det er ikke andre bøger om ruten. Men bøger om Hærvejsruter, Margueritruten m.m. kommer nærmest. Disse ruter krydser eller løber somme tider parallelt, og selvfølgelig kan nogen af de samme ting findes igen fra bog til bog.

Bogen er speciel, fordi den bringer en meget stor mængde præcise oplysninger, og alligevel er den nem at bruge, i handy format, og med stoffet organiseret meget overskueligt og med landkort og sted- og navneregister.


Kristeligt dagblad

d. 16. feb. 2008

af

af

Erik Bjerager

d. 16. feb. 2008


Præsteforeningens blad

Årg. 97, nr. 37 (2007)

af

af

Elisabeth Lidell

Årg. 97, nr. 37 (2007)