Bøger / faglitteratur

Den danske model : rids af klassekampens historie. Bind 2


Beskrivelse


Krologisk gennemgang af udviklingen af Den danske model fra midten af 1800-tallet og frem til i dag.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juli 2018

af

af

Sanne Caft

d. 6. juli 2018

Fagbog om baggrunden for og udviklingen af "Den danske model", skrevet af en markant stemme på den yderste venstrefløj. Til både opgaveskrivende og læsere med interesse i udviklingen af velfærdsstaten.

Bogen gennemgår kronologisk udviklingen af den danske model, startende historisk med skabelsen af Pariserkommunen. Herefter gennemgås grundloven af 1849, 1. verdenskrig, novemberrevolutionen, 2. verdenskrig og nazismen og sluttelig 50-erne og Vesttysklands genoprustning. Bøgerne er illustreret med fotos, valgplakater, avisudklip m.m. På en rød baggrund står et sort/hvidt foto tydeligt frem på forsiden.

Forfatteren står solidt plantet i den kommunistiske lejr, hvilket tydeligt fremgår af både bagsidetekst og indhold af bøgerne. Her er tale om et kampskrift med en entydig stemme mod den danske model og mod kapitalismen. Forfatteren skriver engageret og brændende, og man mærker tydeligt ønsket om at ændre samfundet. Fint billedmateriale.

Den danske modelDen danske model set udefraDen danske model er en kort introduktion, set udefra er en mere teoretisk gennemgang, mens af Mogens Lykketoft ser på modellen fra et andet politisk standpunktDen danske model er en kort introduktion, er en mere teoretisk gennemgang, mens Den danske model af Mogens Lykketoft ser på modellen fra et andet politisk standpunkt er en kort introduktion, set udefra er en mere teoretisk gennemgang, mens af Mogens Lykketoft ser på modellen fra et andet politisk standpunkt.