Bøger / faglitteratur

Den danske naturs genkomst


Beskrivelse


I ord og billeder berettes om nogle af de naturområder, der i løbet af de senere år er blevet skabt eller genskabt på titusindvis af hektar i Danmark.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2014

af

af

Birgit Hald

d. 15. aug. 2014

Bogen kan læses med fornøjelse af alle voksne med interesse for den danske natur og bevarelsen af dens artsrigdom, og i tilgift får de inspiration til ture ud i landskabet.

Rune Engelbreth Larsen (REL) er idéhistoriker og har et alsidigt forfatterskab bag sig blandt andet om politiske emner, men også Danmark er en kvinde - på genopdagelse i den danske natur, 2009, der layoutmæssigt ligner denne. Efter en generel indledning gennemgår REL 10 forskellige danske lokaliteter der viser tydelige tegn på naturens genkomst. REL beskriver stedets historie og særlige arter med et engagement, der gør stoffet nærværende og interessant at læse. REL står får både tekst og billeder i bogen, og alle bogens opslag er illustreret med imponerende farvefotos af landskabet og nærbilleder af planter eller dyr, hovedsageligt insekter. Teksten, der er skrevet i et godt, dagligdags sprog, har en underfundig tone og er krydret med anekdoter og strofer fra danske digte. Der er kort over de forskellige lokaliteter, og bogen afsluttes med efterskrift, litteraturliste og register.

Bogen afdskiller sig først og fremmest fra andre bøger om naturgenopretning ved at fokusere på succeshistorierne. Et nyere eksempel på en flot bog med en løftet pegefinger er Nordfyns natur : en trængt natur i et smukt landskab, 2013.

Det er en flot illustreret og særdeles velskrevet bog om danske naturlokaliteter, hvor flora og fauna er i fremgang.


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2014

af

af

Lars Ole Knippel

d. 13. sep. 2014


Weekendavisen

d. 12. sep. 2014

af

af

Bo Bjørnvig

d. 12. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 21. okt. 2014

af

af

Claus Grymer

d. 21. okt. 2014


Information

d. 10. okt. 2014

af

af

David Rehling

d. 10. okt. 2014Informationer og udgaver