Bøger / skønlitteratur / fantasy

Den døde kæmpe. Bind 3 : Blanche


Beskrivelse


Tegneserie. Et fejlslagent ritual udført i et parallelunivers får grumme konsekvenser for vores verden, imens Erwan desperat leder efter Pauline, der gemmer sig sammen med sin mystiske datter, Blanche.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2012

af

af

Michael Lindal Andersen

d. 5. okt. 2012

Fantasifuld tegneserie for unge og voksne læsere.

Tegneseriemesteren Loisel er kendt for sin helt specielle streg, men har i de senere år mest begået sig som forfatter af fantasytegneserier i den fransk-belgiske albumtradition. Ligesom i de første to bind i serien Den døde kæmpe er han således idemand og medforfatter, imens Mallié tager sig af tegnearbejdet i en stil, der i den grad minder om Loisels. I de to første bind mødte vi den kradsbørstige heltinde Pauline, der sammen med den sympatiske, men mystiske Erwan blev teleporteret ind i et parallelt fantasyunivers beboet af mystiske væsener. Et vigtigt ritual i denne verden er blevet saboteret, og det har grumme konsekvenser for vores verden. Dette album foregår i et Frankrig, der er hærget af epidemier, finanskrise, optøjer etc. Erwan leder efter Pauline, der er forsvundet med det barn, hun har født under mystiske omstændigheder. Det nærfremtidsagtige, dystopiske miljø bringer en smule science fiction til denne fantasyserie, ligesom historien om det mystiske barn lugter lidt af horror. Fortsættes i næste bind.

Loisel er især kendt for sine to nyklassikere Jagten på tidsfuglen og Peter Pan.

Efter en lidt sløv start er historien i denne serie for alvor kommet i gang. Blandingen af tre forskellige genrer fungerer overraskende godt, og man tilgiver gerne, at historien måske er afhængig af lige lovligt mange bekvemme tilfældigheder.


Strip!

Nr. 60 (2012-2013)

af

af

Michael G. Madsen

Nr. 60 (2012-2013)