Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den døde onkel


Beskrivelse


Svein og Rashid gør et kup da de køber et Ouijabræt for en krone, men alt går skidt for dem, da de kommer til at påkalde en afdød morder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2017

af

af

Martin W Hansen

d. 5. juli 2017

To små gys om at påkalde sig kræfter, der ikke kan styres, og om at det ikke er alle hemmeligheder man skal grave op. For 9-12-årige, der kan lide små gys.

To nye bøger i gyserserien "Svingens mørke verden". I "Den døde onkel" gør Svein og Rashid et fantastisk kup, da de køber et Ouijabræt for en krone. Men alt går hurtigt galt da de kommer til at tilkalde en afdød morder. I "Skattekortet" finder Markus og Håkan et kort over den nærliggende skov hos Markus bedstefar og de beslutter sig for at finde ud af om der er en skat i skoven. Men de opdager snart at det slet ikke er penge bedstefar har gravet med. Begge bøger er illustreret af Torstein Nordstrand.

Endnu et par rigtigt fine gys i serien. Forsiderne er flotte og lover, sammen med bagsideteksten, et godt gys som også bliver opfyldt af historierne. Bøgerne er lette at læse, med korte kapitler og fængende overskrifter. Torstein Nordstrands gråtonede tegninger understreger den uhyggelige stemning. Skriften er stor og der er langt mellem linjerne. Forsiden signalerer gys, og de korte bagsidetekster giver lyst til at læse mere.

De gode, korte gys leveres også af serien "666" som i Sidste afkørselEn død pige i en død mobil og i "Gyserklubben"-serien med bl.a. En død pige i en død mobilDe gode, korte gys leveres også af serien "666" som i Sidste afkørsel og i "Gyserklubben"-serien med bl.a. .