Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den døende dal


Beskrivelse


Fantasy. Følfod og hendes venner kommer til et land, hvor alt er ved at visne. De søger efter vand og kommer til en hule under et gammelt tempel. Men de får brug for alt deres mod, for der er virkelig fare på færde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. feb. 2012

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 23. feb. 2012

Sjette bog i fantasy-letlæsningsserien Elverdronningens børn, der er velegnet som frilæsningsbog fra 9-11 år (fra 3. klasse).

Den lille flok elvere og den unge mand Morkel er stadig på vej til elverlandet. De er nu i et fjernt og fremmed land, hvor alt er ved at visne. I deres søgen efter vand kommer de til en hule under et gammelt tempel. Det viser sig, at nogle troldmænd kaldet mørkemagerne holder dragen, som er kildernes herre, fanget dernede. Efter en modig indsats lykkes det de modige elvere og Morkel at befri dragen og dermed sikre vandforsyningen til dalen. Bogen lægger op til næste bind, idet mørkemagerne vil have hævn! Historien er fuld af drama og handling, og sproget flyder let. De flotte og dramatiske illustrationer i mangastil understøtter stemningen i bogen fint. Forsiden viser en dramatisk scene med elverne og dragen. Bogen kan læses uafhængigt af de andre bøger i serien, men for at få det fulde udbytte, vil det være en fordel at læse bøgerne i rækkefølge.

Bogens univers minder om Josefine Ottesens fantasy-serie Grønnesø, som er for lidt ældre læsere.

Endnu en god fantasy-bog til begynderlæserne. Den lever fint op til de øvrige i serien.