Bøger / skønlitteratur / roman

Den døende dandy : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. På Gotland bliver en succesfuld lokal kunsthandler fundet myrdet under spektakulære omstændigheder. Det viser sig, at han inden sin død i hemmelighed har planlagt at sælge sit galleri og forlade sin kone gennem 20 år. Politiinspektør Anders Knutas og journalist Johan Berg forsøger ud fra hver sin vinkel at opklare sagens rette sammenhæng, men der er store og ganske farlige lidenskaber i spil.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. juni 2009

af

af

Lone Krøgh

d. 26. juni 2009

Denne fjerde krimi af Mari Jungstedt er godt nyt til de mange læsere af svenske krimier. Nærmere præsentation er næsten unødvendig - bogen vil låne sig selv ud, og der vil givet komme en del reserveringer på den.

Vi er på Gotland, hvor Egon Wallin, en succesfuld lokal kunsthandler, bliver fundet myrdet under spektakulære omstændigheder. Wallin er midaldrende, gift og vellidt, men bag den pæne facade gemmer sig adskillige overraskelser. Bl.a. viser det sig, at Wallin før sin død har været ved at sælge sit galleri og i hemmelighed planlagt at forlade sin kone gennem 20 år. Politiinspektør Anders Knutas og journalist Johan Berg er gengangere fra Jungstedts foregående romaner, og ud fra hver sin vinkel er de optaget af finde ud af, hvad der skete med Wallin. Som læser bliver man fra første færd suget ind i denne velskrevne og overbevisende krimi, og de fragmenterede kapitler opretholder gennem det meste af bogen pirrende usikkerhed om sagens rette sammenhæng.

Af Mari Jungstedt (f. 1962) er der hermed siden 2007 oversat fire Gotlands-krimier, og denne er suverænt den bedste. Danske læsere har endnu et par stykker til gode, men mon ikke også de snart bliver oversat.

Fjerde Gotlands-krimi af svenske Mari Jungstedt og den hidtil bedste. En overbevisende krimi af den skandinaviske slags, hvor de involverede politifolk og journalisters privatliv spiller en væsentlig og bestemt ikke uinteressant rolle. For krimilæsere i almindelighed og læsere af svenske krimier i særdeleshed.


Weekendavisen

d. 31. juli 2009

af

af

Bo Bjørnvig

d. 31. juli 2009


Politiken

d. 22. juni 2009

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 22. juni 2009


Børsen

d. 23. juni 2009

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 23. juni 2009