Bøger / skønlitteratur / roman

Den døende detektiv : en roman om en forbrydelse


Beskrivelse


Krimi hvor den pensionerede politichef Lars Martin Johansson rammes af en blodprop i hjernen og må kæmpe for sit liv, samtidig med at han kæmper for at opklare og skabe retfærdighed i en forældet sag om mordet på en 9-årig pige.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 9. maj 2011

Alle slags krimilæsere vil nyde og bør absolut læse dette seneste intelligente og spændende epos fra Persson.

Persson har mange krimier bag sig, og de grupperer sig i både sammenhængende værker og enkeltstående bøger, men persongalleriet er i vid udstrækning fælles for dem alle. I centrum denne gang er igen den nu pensionerede og tidligere rigskriminalpolitichef Lars Martin Johansson, der i begyndelsen af bogen får en blodprop i hjernen ved en pølsevogn. I resten af bogen kæmper han for livet og sin førlighed, og netop personskildringerne af især ham, hans kone og hans gamle kollegaer er det ene spor i bogen. Det andet er opklaringen af et netop forældet mord på en 9-årig pige, hvor den oprindelige efterforskning mislykkedes. Han sættes på opgaven af lægen på sygehuset, og det er en spændende jagt på retfærdighed i en kompleks sag, der fortælles velskrevet og engageret.

Den er ikke på niveau med Perssons Palme-serie, og det er ikke hans bedste, men det er stadig en politiroman af høj klasse, og selv den næstbedste er bedre end langt de fleste andre krimiforfatteres, og der er ikke mange andre af den karat hverken i Norden eller resten af verden. Årets bedste svenske krimi i 2010.

Endnu en fremragende Persson-bog med hans velkendte persongalleri, hvor vi møder Lars Martin Johanssons og de fleste af hans tidligere kollegaer i hans kamp for at skabe retfærdighed i en forældet sag, hvor hævn og selvtægt også er et tema. Samtidig kæmper Lars Martin Johansson en hård kamp for sit liv.


litteratursiden.dk

d. 20. juni 2011

af

af

Marianne Träff

d. 20. juni 2011

'Den døende detektiv' rager op som et fyrtårn blandt krimier, blændende, original, sarkastisk, humoristisk. Den er intet mindre end fantastisk læsning. Som inkarneret krimilæser kan der være langt mel...


Politiken

d. 28. maj 2011

af

af

Bo Tao Micheëlis

d. 28. maj 2011


Berlingske tidende

d. 3. juni 2011

af

af

Per Krogh Hansen

d. 3. juni 2011


Jyllands-posten

d. 1. juni 2011

af

af

Niels Lillelund

d. 1. juni 2011


Kristeligt dagblad

d. 18. juni 2011

af

af

Mie Petersen

d. 18. juni 2011


Børsen

d. 27. maj 2011

af

af

Jonas Hindsholm Bentzen

d. 27. maj 2011