Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den druknede


Beskrivelse


Nik og faderen flytter til en lille provinsby for at bo sammen med faderens kæreste og dennes datter, Sofia. Der er mange overtroiske historier forbundet med det nedbrændte kloster. Da Sofia bliver skubbet ned i klosterets dystre bassin, begynder der at ske mystiske ting.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2014

af

af

Vera Hollerup

d. 9. okt. 2014

Denne gyserbog henvender sig til unge fra 12 år, der godt kan lide en god gyser, hvori der forekommer mystiske, uhyggelige og okkulte hændelser med hekse og hævnende gengangere. Den flotte forside med en halvdruknet pige på vej op af et bassin i en dyster skov emmer af uhygge.

Nik og hans far flytter fra København til et lille provinshul for at bo sammen med faderens kæreste og dennes datter, Sofia. Både Nik og Sofa drages af det nærliggende nedbrændte kloster med dets mystiske bassin og dets uhyggelige historie med ofringer af unge novicer. Historien er både spændende og uhyggelig. Den er fortalt i et flydende og mundret sprog. Plottet er bygget godt op med en stigende spænding, og læseren mystificeres lige til de sidste sider, hvor der også venter et par overraskelser. Forfatteren kender tydeligt sin målgruppe, og han har formået at ramme en stil og et sprog, som henvender sig direkte til den unge målgruppe.

Til denne målgruppe kan også anbefales gysersamlingen Mumien og andre gysere, 2005 af Nis Rasmussen. Den blander også dagligdagens skoleliv med okkulte gys. Dennis Jürgensens gyser Uhyret i brønden, 1998, er også en spændende, uhyggelig og velskrevet okkult gyser.

En meget velskrevet og spændende gyser, der opfylder de krav, man kan stille til genren. Forfatteren forstår at skildre de unges daglige skoleliv på en troværdig måde, og replikkerne har den autentiske klang, og alt dette får han behændigt spundet ind i en kompleks og foruroligende gyserkrimi.


litteratursiden.dk

d. 16. mar. 2015

af

af

Monica Severin

d. 16. mar. 2015

Ungdomsroman om Nik som er flyttet fra København til en kedelig provinsby med sin far, men tilværelsen i den lille provinsby bliver hurtigt alt andet end kedelig! Jeg har altid været vild med at læse ...


Weekendavisen

d. 16. jan. 2015

af

af

Damian Arguimbau

d. 16. jan. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 2 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 2 (2015)