Bøger / skønlitteratur / krimi

Den du ikke ser : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi fra Gotland, hvor den attraktive Helena Hillström myrdes efter en fest. Da der kort efter sker et lignende mord, bliver kriminalkommissær Anders Knutas hårdt presset af lokalbefolkning, politikere og medier.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Henrik H. Pedersen

2007

Bogen er den tidligere tv-journalist Mari Jungstedts krimidebut og en stor succes med 200.000 solgte eksemplarer i hjemlandet Sverige. Den er desuden oversat til flere sprog og en tv-filmatisering er undervejs. I alt er udkommet fire krimier med de samme figurer siden debuten i 2003, så her har vi et supplement i vente til de mange læsere af Stieg Larsson, Camilla Läckberg og alle de andre gode svenskere. Den du ikke ser foregår på Gotland med afstikkere til Stockholm. Vi følger det lokale politi med den lykkelig gifte kriminalkommisær Anders Knutas i spidsen og den lidt rodløse tv-journalist og Don Juan-type Johan Berg fra Stockholm. Der er desuden en lang række andre karakteristiske figurer i det tillokkende gotlandske miljø, som sammenlagt gør bogen til en fin oplevelse at læse. Det er forsommer og sæsonens masseturisme står for døren, men så sker der et mord på den attraktive Helena Hillerström dagen efter en fest. I første omgang tror man, at det er et enkeltstående tilfælde af vanvittig jalousi, men så sker endnu et mord, som ligner det forrige. Sagen ruller og presset fra medierne, lokalbefolkningen og politikerne hviler tungt på det lille, men effektive politi. Bogen indeholder åbenlyse klicheer, men Jungstedt er velskrivende og har sans for den præcise psykologiske iagttagelse og er sammenlagt effektiv nok til at holde læseren fanget til sidste side.


litteratursiden.dk

d. 12. mar. 2007

af

af

Karen Schaarup

d. 12. mar. 2007

Tør man snart holde ferie i Sverige mere? Endnu en svensk turist-idyl danner baggrund for blodige mord - men heldigvis kun på papiret - i Mari Jungstedts nyligt oversatte krimi. I forfatteren Mari Ju...


Sentura [online]

d. 3. mar. 2007

af

af

Anne Liisberg

d. 3. mar. 2007


Berlingske tidende

d. 24. feb. 2007

af

af

Anne Lise Marstrand-Jørgensen

d. 24. feb. 2007


Weekendavisen

d. 20. apr. 2007

af

af

Bo Bjørnvig

d. 20. apr. 2007


Politiken

d. 20. feb. 2007

af

af

Anette Dina Sørensen

d. 20. feb. 2007


Bogmarkedet

Årg. 153, nr. 6 (2007)

af

af

Jannik Lunn

Årg. 153, nr. 6 (2007)