Bøger / skønlitteratur / roman

Den enes død


Beskrivelse


Kriminalkommissær Roy Grace fra politiet i Brighton involveres her i en sag om drab og ulovlig handel med donororganer.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2010

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 9. sep. 2010

James' stilsikre politiromaner med kommissær Grace fra Politiet i Brighton har allerede vundet sig et stort publikum blandt krimilæsere fra snart sagt alle sider.

En sandsuger på arbejde i den engelske kanal finder liget af en ung mand, som inden døden har fået fjernet nogle vitale organer. Det åbner for en sag om international handel med donororganer og bringer handlingen rundt i flere europæiske lande. Peter James er allerede et kendt navn. Han leverer også denne gang en velresearchet og -skrevet historie. På den ene side er James realistisk i sin beskrivelse af politiets arbejde og god til at skrive dagligdags personer ind i historien. Samtidig er han skriveteknisk i stand til at styre den komplicerede handling. Bogen er den femte i forfatterens serie med kriminalkommissær Roy Grace og hans kolleger ved kriminalpolitiet i den sydengelske kystby, Brighton.

Peter James er usentimental i sin afvikling af historien og skarp i de dilemmaer, han sætter sine personer overfor, og det placerer ham i eliten af krimiforfattere uanset genre.

Atter en fremragende politiroman i James' efterhånden kendte serie fra Brighton. Denne gang er det en uhyggelig sag om ulovlig handel med donororganer, der er i centrum.


litteratursiden.dk

d. 21. sep. 2010

af

af

Lida Wengel

d. 21. sep. 2010

Organdonation – har du taget stilling? Ellers gør du det, når du har læst denne 5. krimi om kriminalkommissær Roy Grace og hans jagt på kriminelle i Brighton Jeg stiftede først bekendtskab med forfatt...


Berlingske tidende

d. 10. sep. 2010

af

af

Else Cornelius

d. 10. sep. 2010