Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Den eventyrlige rejse


Beskrivelse


Den blå opfindernom, Aiko, får nye kort. Kortene gør ham nysgerrig, og han rejser ud for at finde og løse gåden om bjerget.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. nov. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 4. nov. 2015

Billedbog nummer 8 i serien "Nomerne". Opfindernomen Aiko drager på en eventyrlig rejse for at finde hemmeligheden om et bjerg, han har opdaget på et nyt kort. For eventyrlystne børn på 4-7 år.

Aiko, en blå opfindernom, rejser ud med sine nye kort for at afsløre hemmeligheden om et bjerg, hvor bjergtoppen er visket ud på kortet. Aiko rejser sammen med sin nye opfindelse, robotten Nohr, som er bygget med energikrystaller. De to møder bitutterne, og de besøger Listelandet med de lydløse kæmper, som tager dem til fange, men de flygter. De rejser gennem nattefolkets land. Da de endelig nærmer sig bjerget, løber Nohr tør for krystalenergi, men et lille væsen, Zim, tilbyder at hjælpe med nye energikrystaller. En hemmelig gang fører gennem bjerget og her er Krystalsøen, hvor alle energikrystaller kommer fra. Jan Kjær har illustreret mange bøger for børn, fx tegneserien "Taynikma".

Det er en underholdende og sjov historie med opfindernomen Aiko der oplever og opdager nye verdner. Det er flotte billeder med heldækkende farver der passer til eventyret og oplevelsen i historien.

"Nomerne" har sit eget eventyrunivers, lidt i familie med smølfer og Ninja Turtles og med mindelser om billedæstetikken i manga-tegnefilm.