Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den farlige gæst


Beskrivelse


I en lille, støvet spansk landsby ligger Hotel Don Pedro. Én af gæsterne er sømanden Alberto, som har en magisk krystalkugle og en kæreste i Aarhus. Nå, nej - hende flygtede han fra, da hun blev alt for kærlig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 3. mar. 2015

Ny, let serie om livet på et skørt hotel i Spanien, hvor mærkelige mennesker oplever mærkelige ting. Især for 8-10-årige.

En seriestarter, hvor scenen bliver sat for flere fjollede og lidt farlige begivenheder omkring Hotel Don Pedro i den spanske by Sierra. I denne første del fortælles om den tykke hotelejer Don Pedro, hans smukke kone og deres friske, fodboldglade dreng, Mario. Desuden optræder der forskellige af byens beboere og hotellets gæster i historien, ikke mindst den gamle sømand, Alberto, som engang havde en kæreste i Århus. Hende kommer man til at høre mere til, hvilket er en begivenhed, der sætter fortællingen i gang for alvor. Mange farvestrålende billeder ledsager historien.

Sjov, stemningsfuld, fjollet - og absolut spændende oplæg til en fortsættelse. Især den særlige, "kliché-spanske lokalstemning" fungerer godt, fordi denne stemning i sig selv er speciel, sjov og anderledes end det, man er vant til. Tegningerne er desuden helt forrygende.

Røverhistorier er der masser af, men ikke mange, som foregår på et stemningsfuldt familiehotel i en spansk landsby. Forfatteren kendes og elskes for sine mange, mange bøger, fx serierne "Den lyseblå Baron" og "Brumme og Kurt".