Bøger / skønlitteratur / roman

Den farlige leg : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Politiinspektør Anders Knutas fra Gotland bliver kaldt ud til et brutalt overfald på en kendt modefotograf. Snart følger flere mord i Stockholms modebranche med supermodeller og glamour men også benhård konkurrence og et kvindesyn, der resulterer i livstruende spiseforstyrrelser for en af modellerne.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. aug. 2013

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 14. aug. 2013

Ny Jungstedt-krimi til hendes mange læsere, som er blevet endnu mere talrige nu, hvor tv viser "Kommissæren og havet", der bygger på Jungstedts krimier, og desuden til fans af fx Läckberg, Viveca Sten, Blædel og Egholm. Men den formidler stort set sig selv - der er allerede stor efterspørgsel.

Ottende bind af Jungstedts krimiserie med kriminalinspektør Anders Knutas fra Gotland. Handlingen foregår på Gotland og i Stockholm, og krimiintrigen med overfald og mord udspiller sig i modebranchen med dens ubarmhjertige konkurrence og grelle kvindesyn med supertynde modeller. Sideløbende følger vi to af modellerne: Succesombruste Jenny klarer sig strålende, men må slås med følgerne af at befinde sig i jetsettets overhalingsbane, mens Agnes efter en kort modelkarriere er indlagt på en klinik for spiseforstyrrelser. Persongalleriet er det velkendte med Knutas, hans højre hånd Karin, hans danske kone Line og deres vennepar, Emma og journalisten Johan. Gedigent skandinavisk krimihåndværk med mord i en socialrealistisk indfatning og troværdig psykologisk personkarakteristik. Ikke alt for blodigt og makabert, elementært spændende uden at ødelægge ens nattesøvn.

Krimien kan læses uafhængigt af seriens andre bøger, og man kan give den til fans af fx Viveca Sten, Läckberg, Egholm og Blædel.

Gedigent, velkendt skandinavisk krimihåndværk, som belyser problemer i modebranchen med troværdige personer og god krimiintrige. Alene forfatterens navn vil give stor efterspørgsel.


Jyllands-posten

d. 3. sep. 2013

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. sep. 2013


Kristeligt dagblad

d. 1. okt. 2013

af

af

Mie Petersen

d. 1. okt. 2013