Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den femte mand


Beskrivelse


Pellas halv-lillebror Niels bliver kidnappet. Pella skal overlevere fem millioner euro til kidnapperne. Hvem er de? Kommer Niels hjem igen? Pella og tvillingerne Siri og Tyra kommer igen ud for vanskelige opgaver og dramatiske begivenheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2011

af

af

Else Lerche

d. 18. apr. 2011

9. del af den populære pige-krimiserie Piger på sporet, om Pella og hendes veninder tvillingerne Tyra og Siri. Den bliver ligeså efterspurgt som de forrige af læsere fra 10-12 år. Gode læsere kan være med tidligere.

Mens Pella passer sin halv-lillebror Niels i Danmark, bliver han kidnappet. Niels' mor er en af Danmarks rigeste kvinder og kidnapperne kræver en løsesum på 5 millioner euro og at det er Pella, der skal levere pengene. Det hele er meget dramatisk, men hun klarer det. Nogle dage senere genkender Pella en af kidnapperne og med tvillingernes og politiets hjælp anholdes kidnapperne, der stadig har pengene. Kapitlerne er korte og teksten, sat i en åben sats med bred margin, er skrevet i et dialogrigt, lettilgængeligt sprog. Det er ikke realistisk, at tre piger kan gå politiet i bedene, men sådan er krimigenren, og handlingen er spændende og tempofyldt. Man får et fint indtryk af Pella og hendes bekymring for Niels og af de tre pigers livlige indbyrdes pingpong. Forsiden er som vanlig en spændingsfyldt illustration af Sussi Bech, ligesom bagsideteksten lover masser af spænding.

Bogen er mindst ligeså spændende som de øvrige i serien. Ligesom serien om "Græskarbanden" har den også en humoristisk tone. En anden krimi-serie til samme aldersgruppe er Dickens Detektivbureau.

Det er en velskrevet og hurtigt læst krimi, som man har svært ved at lægge fra sig. Den udmærker sig ved at have piger som hovedpersoner og man behøver ikke læse serien i en bestemt rækkefølge.