Bøger / skønlitteratur til børn

Den fineste historie


Beskrivelse


Billedbog om Vera, der har mistet sin lillebror, og om Syl, der hver aften bringer ham tilbage til livet igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2017

af

af

Line Dalbro Schaumann

d. 7. feb. 2017

Billedbog om Vera, der har mistet sin lillebror, og om Syl, der hver aften bringer ham tilbage til livet igen. For 5-10-årige.

Veras lillebror, Salander, er død. Hver aften bærer hun ham - i tankerne - gennem skoven, over marker, gennem krat og over bakker ned til dammen. I dammen bor Syl. Syl fortæller Vera den fineste historie, den der indeholder så meget ondt, men som alligevel ender godt. Historien om Salanders død. Syl rører ved Salander og bringer ham en smule tilbage til livet. Nu er hans kinder røde som lyngen i skoven, og hans ånde er varm mod Veras hals. Derhjemme sover mor og far, og de kender ikke til Veras hemmelige udflugter, eller at Salander, indtil solen står op, trækker vejret hver aften sammen med Vera.

En meget illustrativt smuk billedbog om sorg. Illustrationerne er næsten små kunstværker, som gengiver Veras tur gennem skoven, og hvad hun løber over for at komme til Syl. Fortællemåden kræver dog lidt tilvænning, da tingene ikke bliver sagt lige ud, men er pakket fint ind. Stemningen bygges langsomt op, og som læser kan man mærke knuden i brystet vokse sig større og større, jo tættere vi kommer på dammen og sandheden om Salander.

Af andre meget stemningsfyldte billedbøger om sorg og døden kan nævnes Græd blot hjerte -Større end en drømPigen med den sorte kuffert, Større end en drøm og Pigen med den sorte kuffertAf andre meget stemningsfyldte billedbøger om sorg og døden kan nævnes Græd blot hjerte -, og Pigen med den sorte kuffertAf andre meget stemningsfyldte billedbøger om sorg og døden kan nævnes Græd blot hjerte -, Større end en drøm og .