Bøger / faglitteratur

Den fjerde alder


Beskrivelse


På baggrund af livserfaringer og refleksioner gives inspiration til samtaler med partner, venner og familie om hvordan den fjerde alder skal planlægges og leves. Med konkrete råd om sundhed, kost, økonomi, boligforhold og jura.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. nov. 2015

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 13. nov. 2015

Samtalebog til mennesker fra 55 år og op, der gerne på forhånd vil planlægge og tage stilling til deres "fjerde alder", altså perioden, som vi - ifølge forskerne - lever længere end tidligere generationer.

Bogen beskæftiger sig med hvorledes den enkelte kan tage forberedende skridt til at øge livskvaliteten i pensionstilværelsen. Bogen kan anvendes som samtalebog med partneren eller familien og venner, men også til at forventningsafstemme med sig selv. I kapitlerne gives en række konkrete råd om blandt andet emnerne sundhed, boligforhold, økonomi og jura. Læseren opfordres til selv at tage stilling til de muligheder og udfordringer, der hører til denne sidste del af livet. Teksten brydes af og til af sort-hvide stregtegninger og tekstbokse og særlige vigtige passager eller ord er fremhævet med fed skrift. Forfatterne er ægteparret Tamara og Georg Julin, der på hver deres måde har indsigt i sundheds- og plejeområdet. Parret holder desuden foredrag om emnet rundt om i landet.

Fint layout med fornuftig tekststørrelse. Sproget er lettilgængeligt og teksten brydes af og til af små opfordringer og eksempler. Samlet set en fin udgivelse med et vedkommende indhold og en velfungerende opbygning.

Der findes efterhånden en del bøger om meningsfuld pensionist- og efterlønstilværelse. Farvel arbejde - goddag frihedNår jeg bliver gammel og Når jeg bliver gammel kan nævnes som bud på andre gode titler indenfor emnetDer findes efterhånden en del bøger om meningsfuld pensionist- og efterlønstilværelse. Farvel arbejde - goddag frihed og kan nævnes som bud på andre gode titler indenfor emnet.