Bøger / faglitteratur

Den første have : et nyt liv udendørs


Beskrivelse


Om de erfaringer en "havenybegynder" har fået med planlægning af en have der skal rumme børn og forældre, venner på besøg, samt dyr. Måned for måned beskrives brugen af haven, arbejdet med planter og afgrøder, opskrifter m.m.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. mar. 2011

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 31. mar. 2011

En fin og usædvanlig havebog med både praktiske råd og stof til eftertanke, især for nybagte haveejere, men da haven er foranderlig kan også de lidt mere erfarne hente inspiration til nytænkning.

Signe Wenneberg har skrevet flere havebøger, efter at sønnens komplicerede benbrud for nogle år siden lænkede hende til hjemmet i flere måneder. Det første resultat er denne bog, der nu er genudgivet. Ud over nyttige kapitler om haveplanlægning og havens forskellige elementer samt praktiske anvisninger på gøremål i haven på forskellige årstider, rummer bogen mange kloge tanker om livet i haven. Forfatteren skriver godt og levende og vækker til eftertanke om, hvordan haveejeren kan få haven til at afspejle sine personlige værdier og få den til at rumme hele familiens behov for et udeliv, ikke mindst børnenes. Fine fotos af haven og det liv, der udfolder sig der, ledsager teksten.

Bogen er 3. udgave. 1. udgave er fra 2002. Enkelte fotos er udskiftet, men ellers er bøgerne stort set identiske.

En meget anvendelig, velskrevet og indbydende all round-havebog, der blander praktiske råd med tankevækkende overvejelser omkring anvendelsen af haven, som inspirerer haveejeren til at have gennemtænkt sine personlige haveværdier, inden hun starter på det praktiske arbejde.


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2002

af

af

Lise Widding

d. 16. maj 2002

Signe Wenneberg er flyttet fra det indre København til et hus med en have, og hun har været gennem den proces det er, at få en byggeplads indrettet til en have for en familie med børn. Hun har som havenybegynder stået med en masse spørgsmål, som hun ikke syntes blev besvaret i de mange eksisterende havebøger, og bogen er skrevet for at delagtiggøre andre i samme situation om de erfaringer, hun har gjort. Den handler om haveplaner, som skal indrettes efter, hvad familiens medlemmer vil bruge haven til, og den giver idéer til, hvad man kan gøre med haven året rundt. Der er masser af billeder af familietrivsel i haven, høns, smukke blomster og opskrifter på æbletærter og hyldeblomstdrik. Bogen vil sikkert inspirere andre unge haveejere, men den er i højere grad en "livsstils"-bog end den er den havebog, hvor man kan finde de konkrete råd. Dem findes der jo heldigvis mange gode af i forvejen.


Kristeligt dagblad

d. 16. maj 2002

af

af

Birgitte Larsen

d. 16. maj 2002


Politiken

d. 16. maj 2002

af

af

Søren Ryge Petersen

d. 16. maj 2002


Jyllands-posten

d. 2. juni 2002

af

af

Bodil Krogh

d. 2. juni 2002


Politiken

d. 24. apr. 2004

af

af

Christian Graugaard

d. 24. apr. 2004


Berlingske tidende

d. 26. maj 2002

af

af

ic

d. 26. maj 2002


Praktisk økologi

Årg. 22, nr. 4 (2002)

af

af

Karna Maj

Årg. 22, nr. 4 (2002)