Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Den første vintergæk


Beskrivelse


En mors beretning om at miste en datter og samtidig få et barnebarn. Datteren dør af kræft få dage efter at hun har født tre måneder for tidligt. Forfatteren (f. 1942) fortæller om at være mormor og om at arbejde sig igennem tabet og sorgen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2003

af

af

Anny Skov Madsen

d. 17. mar. 2003

En 26-årig mor dør af brystcancer få dage efter, at hun har født en pige ved kejsersnit tre måneder for tidligt. Pigen, som ligger i kuvøse, har også en storebror på 2 ½ år. Faderen er englænder og familien bor i England, men fødslen er foregået i Danmark. Det er næsten ubærligt at miste og sørge og samtidig skulle have overskud til et nyt lille liv, der skal udfolde sig på baggrund af så sørgelige omstændigheder. Datterens mor fortæller nært og gribende om sorgen og tabet, og der lægges ikke skjul på afmagt og perioder med mismod. Bogen er skrevet som en form for samtale med den døde datter. Det er et velskrevet forløb med mange dagligdags detaljer, så man får et godt og tæt indblik i, hvad der sker, og hvordan de stærke følelsesmæssige reaktioner tackles. Det letter heller ikke situationen, at faderen og børnene bor i England, hvor der er andre måder at gribe sorg og krise an på. For forældre og bedsteforældre i samme situation er det en læseværdig bog med mange nuancer. Man fornemmer tydeligt den skrøbelige balance mellem hensyn, ansvar og medansvar, for i kærlighedens navn kan man komme til at forvolde megen skade. Heldigvis er der megen styrke i den lille familie, og de gode relationer mellem generationerne bevares og intensiveres.


litteratursiden.dk

d. 25. aug. 2003

af

d. 25. aug. 2003

Det er det lille barns mormor, Kirsten Hansen-Møller, der beretter om den store sorg, det er at miste en elsket ung datter. Et stykke hen i sin anden graviditet får datteren Therese konstateret brystk...


Politiken

d. 12. apr. 2003

af

af

Christian Graugaard

d. 12. apr. 2003