Bøger / faglitteratur

Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed


Beskrivelse


Præsenterer den nutidige viden om hjernens virkelighedsopfattelse, og giver et historisk rids over tidligere tænkeres forestillinger om hjernens funktion og rolle i opfattelsen af verden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. aug. 2015

af

af

Grethe Lorentzen

d. 26. aug. 2015

En historisk og nutidig rejse i forskningens viden om hjernen og bevidsthed til alle interesserede.

Thomas Thaulov Raab, mag.art. og foredragsholder, tager i denne bog læseren med på en historisk rejse i forståelsen af hvordan hjernen former vores virkelighedsopfattelse. En rejse, som krydser mellem idehistorie, filosofi og videnskab. Er virkeligheden virkelig sådan, som vi sanser den, og hvilken rolle har bevidstheden i vores valg og handlinger? Dette er to af omdrejningspunkterne i denne fortælling om (hjerne)forskningens landvindinger. Omfattende litteraturliste med mange henvisninger til engelsksprogede videnskabelige artikler.

Underholdende og letlæst fortælling om den nutidige viden om hjernes virkelighedsopfattelse, og et historisk rids over tidligere tænkeres forestillinger om hjernens funktion og rolle i opfattelsen af verden, som har givet næring til ismer som fx idealisme og realisme. Bogen, som er meget ordrig, er i et smukt hardcover-layout med illustrative billedeksempler. Den er, som Raab's tidligere bog, tankevækkende, og en kilde til at forundres over os selv som art.

Raab har tidligere udgivet En bog om hukommelsenInkognitoMærk verdenEn bog om hukommelsen sammen med Lund Madsen. Eagleman anskueliggør med underholdende eksempler, hvordan ubevidste hjerneprocesser styrer vore tankegange, valg og vaner i Inkognito. Tor Nørretranders' Mærk verden om bevidsthed som fænomen er fortsat læsbar Raab har tidligere udgivet En bog om hukommelsen sammen med Lund Madsen. Eagleman anskueliggør med underholdende eksempler, hvordan ubevidste hjerneprocesser styrer vore tankegange, valg og vaner i . Tor Nørretranders' Mærk verden om bevidsthed som fænomen er fortsat læsbar En bog om hukommelsenRaab har tidligere udgivet En bog om hukommelsen sammen med Lund Madsen. Eagleman anskueliggør med underholdende eksempler, hvordan ubevidste hjerneprocesser styrer vore tankegange, valg og vaner i Inkognito. Tor Nørretranders' om bevidsthed som fænomen er fortsat læsbar En bog om hukommelsenRaab har tidligere udgivet sammen med Lund Madsen. Eagleman anskueliggør med underholdende eksempler, hvordan ubevidste hjerneprocesser styrer vore tankegange, valg og vaner i Inkognito. Tor Nørretranders' Mærk verden om bevidsthed som fænomen er fortsat læsbar .


Politiken

d. 11. okt. 2015

af

af

Svend Brinkmann

d. 11. okt. 2015


Information

d. 21. nov. 2015

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 21. nov. 2015


Filosofi

2016, nr. 2

af

af

Mads Rangvid

2016, nr. 2