Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den forheksede ø


Beskrivelse


Ridder Tjørn og Hassel arbejder godt sammen. For at finde nogle forsvundne fiskere, må de bekæmpe uhyggelige ildkrigere og en kæmpe søslange. Men kan de redde fiskerne, der er forheksede?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Helle Andersen

2007

Anden bog i serien Elverdronningens riddere og i Carlsens stribede, som består af spændende bøger for børn, der har læst et stykke tid, men som nu kræver mere sproglig udfordring. Både drenge og piger fra 9 år (2.-3. kl.) har spændt ventet på denne fortsættelse af Det fortryllede skjold. Den kan også læses uafhængigt af nr. 1.

Bogen har et smukt layout, en dramatisk forside og en læsevenlig typografi. Sproget er nuanceret, og humor og overraskelser er gode ingredienser. Lix 21. Teksten er meget dialogfyldt. Der er fine skift mellem rolige og handlingsmættede afsnit, og illustrationer er afstemt herefter. Hassel er nu i lære som væbner hos ridder Tjørn. Pludselig må de af sted for at finde nogle fiskere, der på mystisk vis er forsvundet. Undervejs hjælper de en masse bønder med at bekæmpe ildkrigere. Her får de et varsel om, hvordan de kan redde fiskerne, der er blevet forhekset. Den snu og modige Hassel redder til sidst både Tjørn og fiskerne fra dæmoner og skygger. Hjemme igen hos dronning Ærenpris gøres klar til midsommerfesten, og Hassel genser Nellike. Dronningen betror dem, at hun frygter skyggerne og de mørke kræfter, og hermed er kimen lagt til næste bog.

Samme kvalitet som seriens første bog. Der er de seneste år udkommet mange gode fantasy- og eventyrserier til målgruppen senest Krigerprinsessen.

Endnu en helstøbt historie fra elverdronningens univers. En bog, der kan få læseren i flow og glemme tid og sted. Anbefales til børne- og skolebibliotek.