Bøger / skønlitteratur / roman

Den franske fotograf


Beskrivelse


I 1942 sendes den amerikanske fotomodel Jessica May til Europa for at dække krigen i tekst og fotografier. Den australske museumsarbejder D'Arcy Hallworth rejser i 2004 til Europa for at nedpakke en samling berømte fotografier. Det bliver hurtigt mere end en rutineopgave, og en dybereliggende historie åbnes på foruroligende vis.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. maj 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 28. maj 2020

Roman inspireret af den virkelige historie om den amerikanske model Lee Miller, der blev fotojournalist i Europa under 2. Verdenskrig. For læsere af historiske og romantiske romaner. Nok fortrinsvis kvindelige læsere.

Bogen har to spor, der adskiller sig i tid. Det ene spor handler om modellen Jessica May, der i 1942 bliver sendt til Europa for at fotografere og skrive til bladet Vouge. Det er ikke nogen nem opgave, og det er da heller ikke særligt velanset, at en kvinde agerer som krigskorrespondent. Men pga. hendes mod og stædighed, formår hun at blive en af de bedste. Til at finde de bedste billeder og historier, får hun hjælp af faldskærmssoldaten Dan Hallworth. Men hun må også balancere med kærlighedslivet. Hun har svært ved at følge sit hjerte, men hun får uventet hjælp af den lille pige Victorine. Andet spor er i 2004, hvor den australske museumsmedarbejder D'Arcy Hallworth skal til Europa for at pakke en samling fotografier fra 2. Verdenskrig. Det bliver hurtigt mere end en rutineopgave, og en dybereliggende historie åbnes på foruroligende vis.

Charmerende og letlæst historisk kærlighedslitteratur. Den unikke historie om Lee Miller er et godt udgangspunkt for fiktionalisering. Bogen er velskrevet og holdt i et enkelt, men flot sprog. De forskellige scenarier og beskrivelser af steder er fine og medvirker til realismen og nærværet.

Kan minde om MedaljenKvinderne på slottet eller Kvinderne på slottet, men også om mange af Jojo Moyes' bøgerKan minde om Medaljen eller , men også om mange af Jojo Moyes' bøger.


litteratursiden.dk

d. 7. sep. 2020

af

af

Line Hoffgaard

d. 7. sep. 2020

Underholdende og tempofyldt roman om krig, kærlighed og familiehemmeligheder på tværs af årtier. Denne roman kan anbefales til læsere på udkig efter en underholdende cocktail med lidt af det hele: hi...