Bøger / faglitteratur

Den frodige have : når roser og stauder blomstrer om kap


Beskrivelse


Gennemgår 18 bede med roser og stauder som gennemgående tema. Med detaljeret plan og planteliste til bedene.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. mar. 2009

af

af

Knud Weile

d. 25. mar. 2009

En vejledning i udformning af blomstrende bede i haven, der fortæller den nyudsprungne eller usikre haveejer om de mange muligheder, når der skal vælges planter og indrettes bede i prydhaven.

Bogens hoveddel er et antal mønsterbede, der beskriver sammensætningen af bedet i en meget personlig tekstdel, en tegnet plan, en detaljeret planteliste og udvalgte farvefotografier af planter fra virkelige bede. Blomsterbedene er arrangeret omkring roser af alle typer i en meget frodig og farverig engelsk havestil. De viste bede er lige fra mindre kantbede, der kan kopieres i en lille byhave, til bogens clou, Edens Have, der har 111 numre på plantelisten, altså lidt for enhver smag og til alle havestørrelser. Der afsluttes med forfatterens bud på gode plante- og farvesammensætninger, lidt praktik om haveplanter, 20 sikre stauder, en ultrakort havekalender, adresser/litteratur og et register.

Emnet er godt dækket i forvejen i forskellige typer havebøger, der ofte er bedre illustreret. Denne bog udmærker sig imidlertid ved sin overskuelighed og fokusering på roser og stauder, der klæder hinanden, og bogens eksempler er ikke paradebede til mønsterhaver men farve- og blomsterrige beplantninger til almindelig haver, der vil falde i de fleste haveejeres smag.

En velfungerende og praktisk betonet instruktionsbog, der fortæller have-nybegynderen om de mange muligheder for at indrette sig farverigt og længeblomstrende med roser og stauder i både små og store haver.


Kristeligt dagblad

d. 17. apr. 2009

af

af

Dorte Remar

d. 17. apr. 2009