Bøger / skønlitteratur / digte

Den fuldendte fusker : tekster


Beskrivelse


Digte. Humoristiske og selvironiske prosadigte fra samfundets underdrev, med et væld af sære optrin fra fortidens byture, erindringer om familien og oplevelser med børn, kæledyr, Batman og ISBN-løse bøger.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2018

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 23. okt. 2018

Humoristiske, men også samfundskritiske prosadigte med et væld af mærkelige optrin fra fortidens byture, erindringer om familien og oplevelser med børn, kæledyr, Batman og ISBN-løse bøger. Til læsere af nye danske digte og kortprosatekster.

Tekster, der former sig som prosadigte og er grupperet i alfabetisk rækkefølge efter titlen. I teksterne møder vi en lang række sære eksistenser, ud over forfatteren selv. Vi følger bl.a. tegneseriefiguren Batman, som en skæv og utilpasset eksistens og møder i en række digte "bogen", der uden ISBN nr., lever en trøstesløs og forvildet eksistens. Digtene skildrer episoder fra hverdagen, hvor livet ofte går i hårknude og den politiske virkelighed, som den rammer digteren, når han ser ud i verden, på bedste vis må pareres.

Teksterne har en politisk og samfundskritisk tone, men er fremfor alt sprudlende humoristiske. Dalgaard har en forkærlighed for animerede objekter, fx hegn, madvarer og bøger, som han tillægger stemmer og personlighed, og han er god til det med at skabe personer, der interagerer i situationer, vi alle kan genkende, og så lige give det et sprogligt twist, der fremhæver det mærkværdige. Dalgaard har en befriende selvironi, har et godt øje for det absurde og skriver i et ligefremt sprog, uden dikkedarer og metaforiske forvinklinger.

Dagligdagstonen, episoderne fra hverdagen og det humoristiske islæt, kan genfindes hos fx Dan Turèll, Jens Blendstrup og Lean Nielsen.