Bøger / faglitteratur

Den gådefulde hjerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. juni 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 17. juni 2016

Den nyeste hjerneforskning præsenteret i et overskueligt format til den videnskabeligt interesserede læser.

Populærvidenskabelig bog i serien "Videnskabens nye verden", hvor forskere præsenterer ny viden og visioner frem mod år 2050. I tolv forskellige kapitler kommer bogen omkring menneskehjernens udvikling, nervecellernes funktion, generne, intelligensen, hukommelsen, sanserne, bevidstheden, søvn, hjerneskader, samt forskellige sygdomme relateret til hjernen. Den nye forskning på de forskellige områder præsenteres og der gives bud på, i hvilken retning forskningen bevæger sig. Teksten brydes op af mange illustrationer, faktabokse og grafer. Bagerst i bogen findes ordbog, indeks og billedfortegnelse. Bogen er udgivet i hardback A4-format.

Populærvidenskabelig udgivelse, der i overskuelige kapitler og med mange fine detaljerede illustrationer formidler den nyeste viden om hjernen, samt giver et bud på, hvor forskningen er på vej hen.

HjerneForum har udgivet en række hæfter om hjernen bl.a. Den menneskelige hjerne, der kommer omkring mange af de samme emner som denne bog. "Den gådefulde hjernes" styrke ligger i den overskuelige formidling og de mange fine illustrationer.