Bøger / faglitteratur til børn

Den gale slagter : og andre danske cykelhistorier


Beskrivelse


Samling af dramatiske cykelfortællinger med nogle af de bedste danske cykelryttere i hovedrollerne. For dem, der kan lide at læse om de kendte rytteres største triumfer. Fra 12 år.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juli 2022

af

af

Martin W. Hansen

d. 8. juli 2022

Samling af dramatiske cykelfortællinger med nogle af de bedste danske cykelryttere i hovedrollerne. For dem, der kan lide at læse om de kendte rytteres største triumfer. Fra 12 år.

Dette er forfatterens anden samling af historier om cykelsportens helte. Denne gang med et fuldstændigt dansk fokus. Her er vi med helt tæt på nogle af de største, danske triumfer fra klassiske stjerner som Ole Ritter, og Charles Meyer til nutidens Amalie Dideriksen og Mads Pedersen og fremtidens stjerner som Jonas Vingegaard og Mikkel Honoré. Til sidst i bogen er en kort gennemgang af de største, danske cykel-sejre gennem tiden og et overblik over forfatterens inspirationskilder. Bogen er illustreret af Ole Rydal.

Forfatteren siger selv i sit efterskrift, at han har taget sig nogle kreative friheder i forhold til dialog og visse bifigurer i henhold til de historiske begivenheder. Men hvis man går til bogens historier som underholdning og ikke en faktuel, historisk kilde er de en ren nydelse at læse. De er alle medrivende og dramatisk skrevet på en måde, så man næsten føler, at "man var der selv". Bogen er rigt illustreret, og Rydals tegninger klæder alle fortællingerne på fineste vis.

En bog for dem, der kunne lide cykelhistorier som forfatterens egen Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvereAlt om Tour de FranceDrømmeholdet - historien om CSC, Alt om Tour de France og Drømmeholdet - historien om CSCEn bog for dem, der kunne lide cykelhistorier som forfatterens egen Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere, og Drømmeholdet - historien om CSCEn bog for dem, der kunne lide cykelhistorier som forfatterens egen Piraten, Kannibalen og de andre landevejsrøvere, Alt om Tour de France og .