Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Den gale troldkvinde


Beskrivelse


Fantasy. Carvallo, en falk forvandlet til en prins, lander i Monikas, Sigurds og Sandras have. Carvallo leder efter et land han skal erobre. Børnene kommer ved en fejltagelse med til en anden verden, hvor troldkvinden Gagacca hersker med sin sorte perle.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 3. okt. 2011

Den magiske falk er en ny serie i Carlsens stribede. Bogen er en oplagt frilæsningsbog fra 3. klasse, ca. 9 år.

Fortællingen bevæger sig i en fantastisk verden, nogle børn kommer til. De oplever nogle forhindringer, de skal overvinde - et helt klassisk fortælleskelet. Historien er god og spændende fortalt. Sproget er nutidigt, men det halter lidt. Flere steder studsede jeg over billedsproget og nogle lidt kluntede formuleringer, som godt kunne have være strammet op. Bogens layout er flot med mange farverige illustrationer tegnet i stilarten manga. Carvallo, en falk forvandlet til en prins, lander i Monikas, Sigurds og Sandras have. Carvallo leder efter Xintra, et land han skal erobre sammen med sit folk. Nu er han kommet på afveje. Børnene kommer ved en fejltagelse med til en anden verden, hvor troldkvinden Gagacca hersker. Hun har en sort magisk perle, med hvilken hun forvandler først Sigurd og siden hans søstre. I kampen, efter at de få fat i den magiske perle, overvinder børnene og Carvallo den gale troldkvinde og hendes krigere. Fortællingen slutter ved prins Carvallos afsked med børnene. Næste bog i serien "Falken i lænker" og er nok undervejs.

Der findes flere letlæselige serier til samme målgruppe i genren fantasy fx Elverdronningens børn.

Historien er spændende fortalt. Eneste anke er sproglige formuleringer, der flere steder virker for konstruerede. Genren er populær blandt målgruppen, der netop er godt i gang med at automatisere deres læsning.