Bøger / faglitteratur

Den genetiske hjerne


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. mar. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 11. mar. 2013

Bogen videregiver nyeste forskning omkring hvordan genetikken spiller ind på hjernefunktionerne. Bogen er ikke kun henvendt til forskere og universitetsstuderende, idet der er tale om korte artikler med forskellige forfattere. Der er dog forskel i niveau. Bogen vil i undervisnings- og opgavesammenhæng kunne bruges fra gymnasieniveau og op.

Bogen er opbygget som andre titler fra Hjerneforum, der hvert år udgiver en bog til den store offentlighed om et eller andet emne i forbindelse med hjerneforskningen. Bøgerne består af artikler fra forskellige kompetente folk. Således også her, hvor forskere, professorer og andre med tilknytning til højere læreanstalter giver deres bidrag til et billede af den mangfoldige forskning i hjernegenetik. Det drejer sig om hjernens udvikling fra fosterstadiet, de musikalske gener, tvillingestudier, genetikkens indflydelse på psykiske lidelser og meget mere. Artiklerne er forskellige i sværhedsgrad, nogle har karakter af seriøs populærvidenskab, mens andre er virkelig krævende. Der plejer at være interesse for Hjerneforums bøger i bibliotekerne.

Genetikken er koblet til hjernefunktionerne i adskillige bøger fx Hjernen og stress, 2002 og Hjernen og synet, 2010 - begge fra Hjerneforum. Men med den aktuelle titel har koblingen fået sin egen monografi.

Hjerneforums bøger er tænkt til et bredt publikum. Det gælder også denne bog, hvoraf visse kapitler vil have bredere appel end andre.