Bøger / skønlitteratur / krimi

Den glemte grav


Beskrivelse


Krimi. For otte år siden assisterede retsmedicineren David Hunter politiet i forsøget på at finde tre dræbte kvinders grave. Den groteske morder og voldtægtsforbryder Jerome Monk var med dengang, men man fandt aldrig ligene. Nu er Monk flygtet og vil hævne sig - også på Hunter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. feb. 2011

af

af

Michael Olsen

d. 14. feb. 2011

Becketts nyeste bog, Den glemte grav er til alle, der kan lide spændende krimier med masser af interaktion imellem bogens personer og hvor plottet er så velkonstrueret, at alting hænger sammen. Måske bortset fra læserens nattesøvn, da bogen er en pageturner.

For otte år siden assisterede den retsmedicinske antropolog David Hunter politiet med at finde ud af, hvor tre myrdede unge kvinders lig var blevet begravet af morderen. Morderen og voldtægtsforbryderen, den kæmpestore og uhyggelige Jerome Monk havde lovet at udpege gravstederne, men det lykkedes ikke at finde dem og undervejs forsøger Monk at stikke af. Han bliver dog stoppet af politiet og senere dømt for de tre drab. Nu er Monk flygtet og han vil hævne sig på de folk, der var med ude for at finde gravene. Simon Beckett skriver godt, og bogens styrke er især, at man virkelig lever sig ind i personerne, der virkelig bliver levende for ens blik. Faktisk er det nok mest spændingen imellem personerne, der driver en til at vende siderne, mere end det er selve bogens plot, der dog helt sikkert også er spændende.

Der er tidligere udkommet tre andre bøger på dansk med Simon Becketts hovedperson, David Hunter. Vil man læse andre krimier med en retsmediciner i hovedrollen er Patricia Cornwells bøger om Kay Scapetta en oplagt mulighed.

Den glemte grav er en eminent spændende engelsk krimi, hvor alt hænger sammen og alle detaljer har betydning. Kan klart anbefales.


litteratursiden.dk

d. 21. mar. 2011

af

af

Joan Bak

d. 21. mar. 2011

Tag med på jagt efter den glemte grav i Englands golde hede, der gemmer på grave, tunneler og massevis af hemmeligheder Dr. David Hunter overværer opgravningen af et pigelig på et stort hedeområde i...


Weekendavisen

d. 4. mar. 2011

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 4. mar. 2011