Bøger / skønlitteratur / roman

Den gode ægtemand på Zebra Drive


Beskrivelse


Krimi. Mma Ramotswe, indehaver af Botswana's eneste detektivbureau, er nu lykkelig gift med mekaniker J.L.B. Matekoni; alle har det godt, men rastløsheden lurer. Samtidig med at hun opklarer 2-3 sager, falder der ro på omgivelserne igen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2008

af

af

Beth Høst

d. 11. sep. 2008

Mma Ramotswe, indehaveren af Damernes Detektivbureau nr. 1 og Botswanas helt egen kvindelige detektiv, har fået en trofast og meget blandet fanskare. De vil glæde sig over denne, og det vil andre læsere også, de der er til en stille fremadskridende fortælling med megen menneskelighed.

Nu er vi fremme ved nr. 8 i serien om Botswanas egen kvindelige selvlærte detektiv med den traditonelle skikkelse. Mma Ramotswe er lykkelig gift med sin mekaniker mr. J.L.B. Matekoni, hendes detektivassistent, Mma Makutsi, er lykkelig forlovet, de to mekanikerlærlinge, har det godt, men alle har alligevel lyst til at prøve noget nyt. Mma Makutsi siger op, lærlingen Charlie vil være taxachauffør, sågar Mr. J.L.B. Matekoni vil forsøge sig i detektivbranchen. Mma Ramotswe skal som sædvanligt klare 2-3 sager samtidig, hendes mekanikermands første trin som detektiv får uventede resultater, og hun opklarer lidt for mange dødsfald på et hospital ved at holde øje med de daglige rutiner. Det hele fortælles på den kendte slowmotionvis. Dette er egentlig ikke en krimi, det er mere en symbolsk fortælling om menneskeforstand, om evnen til at se det positive i hverdagens tilskikkelser.

Jeg kender intet, der ligner denne serie fra Botswana. Og tag ikke fejl, den er ikke "europæisk trivi", jeg har set den i en afrikansk storbyboghandel under "African fiction".

Charmerende, hyggelig og fremfor alt velfortalt.