Bøger / faglitteratur

Den gode ansættelsessamtale


Beskrivelse


Gode råd til arbejdsgivere om at afholde ansættelsessamtaler.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Beth Høst

2008

Bogen henvender sig primært til den, der har direkte personaleansvar og dermed ansvar for ansættelse, men den kan med fordel læses af alle, der skal involveres i et ansættelsesforløb. For så vidt også af den, der skal deltage på den anden side af bordet.

Forfatteren, som er selvstændig erhvervspsykolog, har fx også været involveret i Bedre ansættelser, 2007. I nærværende bog tages der både grundlæggende og detaljeret fat på ansættelsessamtalen. Det starter med det helt basale om emnet for så at bevæge sig videre til planlægning, over jobanalyse, som kunne høre hjemme i enhver bog om ansættelse, til udformning af spørgsmål, vurderingsteknik, forberedelse- og gennemførelse af samtalen og forventningsafstemning mellem alle parter. Alle afsnit er overskueligt opsat, også grafisk, med gode eksempler, opsummering og "refleksionspunkter". Meget sympatisk lægges der også vægt på at forklare, hvordan man giver gode afslag. Etik og værdier gives en del plads, både overordnede overvejelser og konkret om at behandle hinanden ordentligt. Der en forbilledlig brutto checkliste, ordliste samt liste over aktuelle bogtitler og links.

Børsen har ramt noget med denne praktiske og lettilgængelige serie.

Litteraturen indenfor dette konkrete (og aktuelle) emne: rekruttering er jo omfattende, men medmindre det ligefrem drejer sig om toppposter, behøver man egentlig kun denne.


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2008

af

af

Henrik Ørholst

d. 12. mar. 2008


Børsen

d. 15. feb. 2008

af

af

Steen Hildebrandt

d. 15. feb. 2008


Arbejdsmiljø

Årg. 24 nr. 3 (2008)

af

af

Margrete Bak

Årg. 24 nr. 3 (2008)